Şekerbank

Polatlı Pancarı Markalaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polatlı Pancarı Markalaşıyor

Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası arasında 2015 Yılı 2. Dönem Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında “Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme ” isimli proje için destek sözleşmesi imzalandı.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ile Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Aşgın’ ın sözleşmesini imzaladığı proje kapsamında; Polatlı ilçesine bağlı seçilmiş beş köyde/mahallede tarıma dayalı bir üründen katma değer yaratılarak yeni bir ürünün geliştirilmesi amaçlanıyor.
Proje ile kırsalda yaşayan kadınların girişimciliklerinin desteklenmesi ve kooperatifçilik anlayışının geliştirilmesi yoluyla ekonomik ve toplumsal hayata uyum sağlamaları ile üretilen ürünün gelirinden pay almaları hedefleniyor.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya; “Polatlı Ticaret Odası olarak 12 ay boyunca yürüteceğimiz ‘’Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme’’ isimli projemiz Polatlı’mıza hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’de şekerpancarı üretimi olarak çok önemli bir yere sahip olan ilçemiz, bu proje ile kırsal kalkınma çalışmalarına ve girişimciliğe katkı sağlayarak, köylülerimizin tarımsal, ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmalarına büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlçemize bağlı seçilmiş 5 köyümüzde, köyde eşlerine yardımcı olup çiftçilikle uğraşan kadınlarımız bu proje ile desteklenerek ürünlerini geliştirirken aynı zamanda aile ve ülke ekonomisine büyük bir yarar sağlayacaklardır. Ayrıca pancar pekmezi gibi bir ürünü ilçemize has bir ürün olarak kazandırmış olacağız Ankara Kalkınma Ajansına projelerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Projelerimizin başarıları Kalkınma Ajansının ne kadar doğru karar verdiğinin ilçemizde kanıtı olmuştur.2013 yılından bu yana Kalkınma Ajansı’ndan toplam 6 projemiz kabul edildi. Projelerimizin toplam bütçesi yaklaşık 1.500.000 TL’dir. Bu projelerimiz gerek eğitimler gerekse sosyal sorumluluk çıktılarıyla örnek olmuş projelerdir. Özellikle Kadın Girişimcilere Yönelik İş Kurma Merkezi projemiz ülkemizde örnek olmuş ve bir çok oda tarafından uygulanması için odamızdan destek talep edilmiştir. Bu gelişmeler ilçemizin tanıtımına olumlu yansımalar gerçekleştirmiştir. Proje Bayram sonrasında ilk faaliyet olan farkındalık çalışmaları ile başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde köy muhtarları ile toplantılar yapılacak ve pancar Polatlı’ nın marka bir ürünü olacaktır.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arpa fiyatı uçtuÖnceki Haber

Arpa fiyatı uçtu

Tek elden açıklanan fındık rekoltesi karmaşayı ortadan kaldırdıSonraki Haber

Tek elden açıklanan fındık rekoltesi kar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar