Şekerbank

Kurban kesecek belgesiz kasaplara suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban kesecek belgesiz kasaplara suç duyurusu
ADANA Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, Kurban Bayramı'nda odaya kayıtlı kasapların görev başında olacağını, belgesiz kesim yapan kasaplar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde merkez belediyeleriyle işbirliği içerisinde kesim alanları ve belgeli kasaplar konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını açıklayan Oda Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kurban kesimleriyle ilgili uyarılarda da bulundu. Kurban Bayramı'nda 12 kişilik bir ekip oluşturup denetim yapacaklarını belirten Yağmur, "Oda olarak bayramda kurban kesimi yapacak olan kasap arkadaşlarımıza belgelerini teslim edeceğiz. Çukurova ve Seyhan ilçelerinde kasaplarımızın isimlerini, telefonlarını ve belgelerinin örneklerini zabıta müdürlüklerine bildirdik. Belgesiz kasaplar yakalanırsa haklarında 'gıda kanuna muhalefet' suçundan şikayetçi olacağız. Oda olarak daha önce bunu uygulamıyorduk, şimdi daha ciddiye alacağız. Hastane acillerinde görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, elini ya da bacağını kesen belgesiz kasapların kimlik numaralarını alıp, savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Suriye'deki iç savaştan kaçıp, Adana'ya sığınan Suriyeliler de kasaplık yaparsa, onlara da idari para cezası kesilmesi için müracaat edeceğiz" dedi.

ÜCRETSİZ KESİM YAPILACAK

Vatandaşların kurban alırken dikkat etmesi gereken kurallar olduğunu da hatırlatan Yağmur, şu bilgileri verdi:

"Kurbanlıkta mutlak suretlere dikkat edilmesi gereken raporudur. Kulaklarında küpe ve kimlikleri olması gerekir. Zayıf ve cılız hayvanların alınmamasını öneriyoruz. Ayrıca, Seyhan ve Çukurova ilçe belediyeleri, kesim alanlarında vatandaşların kurbanlıklarının ücretsiz kesecek. İmkanı olmayan vatandaşlarımız burada kesimlerini yaptırabilecek. Kurbanını kendisi kesen vatandaş konusunda bir sıkıntı yok. Ancak belediyeler uygun bir yer sunmuş, ücretsiz olarak yapılacak. Vatandaşın da buna uymasını öneriyoruz."
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'da Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji KongresiÖnceki Haber

Diyarbakır'da Tarımsal Mekanizasyon ve E...

Köylülerin domuz nöbetiSonraki Haber

Köylülerin domuz nöbeti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar