Şekerbank

DowDuPont oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DowDuPont oldu
Amerikan kimya endüstrisinin en köklü iki ismi Dow Chemical ve Dupont, ortaya 130 milyar dolarlık bir kimya devi çıkarıyor. Adı DowDuPont olacak şirkette, her iki devin de yüzde 50’şer hissesi bulunacak.

Amerikan kimya endüstrisinin en köklü iki ismi Dow Chemical ve Dupont, ortaya 130 milyar dolarlık bir kimya devi çıkarıyor. Adı DowDuPont olacak şirkette, her iki devin de yüzde 50’şer hissesi bulunacak.

ABD’nin en büyük iki kimya devi DuPont ve Dow Chemical birleşme kararı aldı. Dev birleşme sonucunda ortaya 130 milyar dolar değerinde dünyanın en büyük kimya şirketi çıkacak. Yeni şirketin isminin DowDuPont olacağı açıklandı. DowDuPont’un odak işlerinden birinin de kimyanın yanı sıra tarım olacağı belirtildi.DowDupont olacak şirket, daha sonra farklı kollarda hizmet verecek üç ayrı şirkete bölünüp borsaya açılacak. DowDuPont’un CEO’su, DuPont’tun şimdiki CEO’su Ed Breen olacak. Dow Chemical’ın CEO’su Andrew Liveris ise yeni şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürecek. Dev birleşme haberinden sonra borsada işlem gören DuPont hisseleri yüzde 4 düşüşle 71.50 dolara gerilerken, Dow hisseleri ise yüzde 1.5 yükselerek 55.72 dolara çıktı. Dow Chemical CEO’su Andrew Liveris, birleşme hakkında “Bu birleşme kimya sektöründe oyunun kurallarını kökünden değiştirecek. Yeni oluşum hem sektör adına hem de şirket adına önemli bir çalışma olacak” dedi. Yeni şirket, genetiği değiştirilmiş tohumlar gibi tarım ürünlerinden, plastik ve kurşun geçirmez yeleklerdeki fiberin üretimine kadar geniş bir yelpazede etkili olacak.  

3 MİLYAR DOLAR

Dow ve DuPont, mahsul fiyatları ve tarımsal kimyasaldaki talep düşüklüğü ve güçlü dolar karşısında zor günler yaşıyordu. Ancak düşük seyreden doğalgaz fiyatları iki devin plastik cephede işlerin yolunda gitmesini sağlıyordu. DowDuPont’un yıllık 3 milyar dolara ulaşan maliyet tasarrufu oluşturması bekleniyor. Sağlanan maliyet tasarruflarının da 130 milyar dolarlık yeni şirketin piyasa değerini 30 milyar dolar daha artırması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Misak-ı Millide Fidan Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Misak-ı Millide Fidan Dağıtımı Yapıldı

2016 baklagilin yılı olacakSonraki Haber

2016 baklagilin yılı olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar