Şekerbank

Yılda 135 bin dekar araziyi taşkından kurtaracak proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılda 135 bin dekar araziyi taşkından kurtaracak proje
DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür: Aksu Çayı projesi ile yıllık 135 bin dekar arazinin ve 6 bin 750 çiftçi ailesinin taşkın zararları önlenecektir

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Aksu Çayı projesi ile yıllık 135 bin dekar arazinin ve 6 bin 750 çiftçi ailesinin taşkın zararlarının önleneceğini bildirdi. 

Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, Aksu Çayı'ndaki ıslah ve toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Aksu Çayı'nda dere ıslahı ve arazi toplulaştırma çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü anlatan Özgür, bu açıdan projenin önemli ve örnek olduğunu kaydetti. 

Aksu Çayı ıslah çalışmalarında kazı ve dolgu çalışmalarının yüzde 48'inin, taş tahkimat işinin de yüzde 35'inin tamamlandığını bildiren Özgür, " Sanat yapılarımızda 4 köprünün fore kazıkları, temel beton imalatları ile küçük Aksu Deresi bağlantısı hariç 3 köprünün elevasyon betonları dökülmüştür. Aksu Çayı ıslah çalışmalarımızda fiziki gerçekleşme olarak yüzde 39 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

Toplulaştırma çalışmalarında ise 14 bin hektarlık sahada fotoğraf çalışmalarının yapıldığını, ortofoto haritalarının hazırlandığını belirten Özgür, 28 mahalle ile ilgili de planların hazırlandığını kaydetti. 

Toplulaştırma çalışmaları ile vatandaşın toprağının daha da değerli hale geleceğini vurgulayan Özgür, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu proje tamamlandığında hem bu bölgede çok düzenli parseller oluşmuş olacak hem de Aksu Çayı civarı çok harika bir görünüme kavuşacaktır. Aksu Çayı Taşkın Koruma projemiz ile Aksu ilçesi, civar köyleri, tarım arazileri ve turizm alanlarının taşkınlardan korunması sağlanacağı gibi aynı zamanda ülkemizde düzenlenecek ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 Antalya sergi alanı da taşkınlardan korunacaktır. Aksu Çayı projesi ile yıllık 135 bin dekar arazinin ve 6 bin 750 çiftçi ailesinin taşkın zararları önlenecektir."

Bölge Müdürü Özgür, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker biyolojik mücadele başlatıldı.Önceki Haber

Kayseri Şeker biyolojik mücadele başlatı...

Ramazanda Beslenme Konulu Eğitim VerildiSonraki Haber

Ramazanda Beslenme Konulu Eğitim Verildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar