Şekerbank

Yem Bitkisi Çalışmaları Sonuç Vermeye Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yem Bitkisi Çalışmaları Sonuç Vermeye Başladı

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Alternatif Yem Bitkilerinin Üretimi ve Yaygınlaştırılması" çalışmaları tüm ili kapsayacak şekilde devam ediyor. Hayvan üreticilerin ihtiyacı olan alternatif, kaliteli ve çeşitliliği sağlayan kaba yem bitkisi üretim çalışmaları kapsamında çalışmaların arttırılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. İl genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bir sektör halinde artarak gelişmektedir. Buna bağlı olarak yem bitkisi üretimi artmamakta ve 12 aya yayılacak şekilde üretim yapılamamaktadır. Ayrıca mevsime bağlı olarak ta kaba yem bitkisi sıkıntısı yaşanmaktadır. 

İl Müdürlüğünce sağlıklı bitkilerle sağlıklı hayvanların yetiştirilmesi ve adı geçen sıkıntıların ortadan kaldırılması amacı ile 2015-2016 yıllarını kapsayacak şekilde İl Müdürlüğü bütçesinden ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bütçelerinden sağlanan kaynaklarla ücretsiz olarak dağıtımı yapılan ve yapılacak olan alternatif yem bitkilerinin her türlü üretim ve tüketim aşamalarında üreticilerle birlikte çalışmalar ve demonstrasyonlar devam etmektedir.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2015-2016 yıllarında alternatif yem bitkisi üretim çalışmaları kapsamında "Dane Sorgum", " Tirinova" ," Caramba " ," CarambaMix ", " Yem Bezelyesi ", "lenox", "Silajlık Mısır", "Sorgum Sudan Otu Melezi", "Yonca",  "Hayvan Şalgamı","Hayvan Yem Şalgam", "lenoxı", "Fiğ" ve "2.ürün Silajlık Mısır"   yer almaktadır.

Muğla İlinin birçok mahallesi yamaç ve dağlık arazilerden meydana gelmekte ve yem bitkisi üretiminde sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntılar hayvancılık çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Müdürlükçe bu sıkıntıları ortadan kaldırılması amacıyla zor şartlarda Hayvancılık yapmaya çalışan su kıtlığı yaşanan köylerde 2013 yılından itibaren çalışmalar yürütülmektedir. 2015-2016 yılı çalışmaları kapsamında kurak şartlarda yetiştiriciliği yapılabilen Arifiye Mısır, lenox, Fiğ, Yem Bezelyesi, Hayvan Şalgamı ve Dane sorgumun çeşitlerinin yaygınlaştırılması demonstrasyon çalışmaları artarak devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Patateste Çalışmalar BaşladıÖnceki Haber

Patateste Çalışmalar Başladı

Kırıkkale Belediyesi Kesimhanesinin Açılışı YapıldıSonraki Haber

Kırıkkale Belediyesi Kesimhanesinin Açıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar