Şekerbank

Uşak Ege Tarım Ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak Ege Tarım Ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı Açıldı

Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı 24.08.2017 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine Uşak Valisi Salim DEMİR, Uşak Milletvekilleri Mehmet ALTAY,  Alim TUNÇ, Özkan YALIM, Uşak Belediye Başkanı Nurullah CAHAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Protokol üyeleri, Tarımsal Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erkan KAHRAMAN; " İlimiz 235.000 hektar işlenen tarım arazisi, 350.000 küçükbaş, 106.000 büyükbaş hayvan varlığı ve 45.000 üreticisiyle, 2 Milyar TL gayri safi milli hasıla üreten önemli bir tarım kentidir. Tarımsal üretimin Uşak ekonomisi içerisindeki payı %25 civarındadır. Tarımsal üretimde teknoloji kullanımının yaygınlaşması, üreticiler arasında bilgi paylaşımının artması, kaliteli ve ucuz girdiye erişimin kolaylaşması ve tarımsal üretim liginde, daha üst sıralara taşınması adına, bu fuarda tarım teknolojilerini üreten firmalarla, tarımda teknolojiyi kullanacak olan üreticilerimizin buluşmasını sağladık. Artık sadece üretmek yetmemektedir. Kaliteli, pazar değeri yüksek ve rekabetçi ürünler ancak kaliteli girdi ve ileri teknolojiyle mümkündür. Yarınlarından daha emin,  büyük ve daha güçlü Türkiye'yi inşaa edebilmek ve bize umudunu bağlamış gönül coğrafyamızın umudunu taşıyabilmenin yolu çalışmak ve üretmekten geçmektedir. Onun için Bakanlık olarak diyoruz ki Üretimden yanayız ve üreticiden yana tarafız. İlimize önemli bir ekonomik hareketlilik getirerek, tanıtımına ciddi katkılar sunan Tarım fuarımızın, üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, destekleriyle bizi onurlandıran başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, fuar alanını tahsis eden Belediye Başkanımıza, teşrif eden üreticilerimize ve emeği geçen, katılım sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.      

İlkler şehri Uşak, verimli arazilere sahip bir bölgede yer alması ve coğrafi konumu nedeniyle tarımsal açıdan bölgenin önemli merkezlerindendir. Bu yönleriyle bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretim ve işlenmesinde ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin tanıtılacağı bölgenin en önemli fuarı olacak Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı üreticilerimizin bilgi, becerilerini arttıracak ve yeni teknolojileri yakından takip etme fırsatı sunacak. Fuar her geçen yıl hem katılımcı firma olarak hem de ziyaretçi sayısı olarak hızla büyümektedir. Geçtiğimiz yıl 13.000 m2'lik bir alan da fuarımız ziyaretçilere açılmış olup olup bu sene dış alan da değerlendirilerek fuar alanı 16.000m2'ye çıkartıldı. Geçen yılki fuarda 70 firma yer alırken bu sene fuarda 146 firma yer almaktadır. Katılımcı firmaların büyük çoğunluğunu fuarın ana iştigal konusunu oluşturan tarımsal mekanizasyon firmaları oluşturmaktadır. Fuar geçtiğimiz sene yaklaşık 38.000 çiftçi ziyaret etmiş olup bu sene 70.000 ziyaretçi hedeflenmektedir.

27 Ağustos Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak fuara tüm üreticiler katılabileceklerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: Tarım Bakanlığı ve Kuruluşlarından İhraç VarÖnceki Haber

Son dakika: Tarım Bakanlığı ve Kuruluşla...

Kapari Bitkisi Geçim Kaynağı OlduSonraki Haber

Kapari Bitkisi Geçim Kaynağı Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar