Şekerbank

Ülkemizde Veteriner Hekim İmajı Yıpratılmakta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkemizde Veteriner Hekim İmajı Yıpratılmakta
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi başkanı Ali Eroğlu; “Plansız Açılan Veteriner Fakülteleri; Eğitim sistemimizi, hayvancılığımızı ve toplum sağlığını tehdit etmektedir”.

Veteriner hekimlik mesleği hayvan sağlığını ve dolayısıyla insan sağlığını korumada, yeterli ve güvenli gıdaya erişimde tüm dünyada stratejik öneme sahip bir meslek olarak kabul edildiğini ifade eden Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi başkanı Ali Eroğlu; “Bu önemine binaen gelişmiş ülkeler, veteriner hekimlikle ilgili alanlarda güçlü bir teşkilat yapısı, etkili mevzuat ve hepsinden önemlisi kaliteli ve yeterli bir eğitim için gerekli önlemleri alırlar” dedi.

Ülkemizde yeni açılan Veteriner Fakültelerinin ve mevcut sayının çok fazla olduğu ifade eden konsey başkanı Eroğlu; “Dünyada bu kabuller varken, meslek örgütlerinin ve akademik camianın tüm uyarılarına rağmen, ülkemizde yeterli alt yapısı olmayan yeni Veteriner Fakülteleri açılmaktadır. Bunun son örneği Ereğli’de açılan Veteriner Fakültesidir. Gelinen noktada 32 Veteriner Fakültesi ile nüfusu 327 Milyon olan ABD’yi bile geçmiş bulunmaktayız.

Bu hatalı uygulamalar sonucu; Eğitim yeterliliğine sahip olmayan ancak adı fakülte olan kurumlar, yeterli donanıma sahip olmadan mezun olan çok sayıda veteriner hekim ve hatalı uygulamalar ile zarar gören insan sağlığı, çevre sağlığı ve hayvancılığımız olacaktır” dedi.

Uygulanan bu politikalar ile ülkemizde veteriner hekim imajı yıpratılmakta olduğunu söyleyen TVH Merkez Konseyi başkanı Ali Eroğlu;  “Adı farklı olan ancak müfredatı veteriner hekimlik müfredatına benzetilen Veteriner Fakülteleri vasıtası ile mesleki yeterliliği tam olmayan meslek mensupları yetiştirilmektedir.

Aynı durum; Yardımcı hayvan sağlığı eğitimi veren eğitim kurumları için de gerçekleşmiş, uzaktan eğitim veren kurumlar uygulamalı hayvan sağlığı hizmeti veren programlar açmışlardır. Buradan mezun olan kişiler eğitimlerinin hiç bir bölümünde hayvana veya laboratuar alet ve ekipmanına dokunmadan mezun olmaktadırlar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin Amerikan Tarım Ürünleri Alımını DurdurduÖnceki Haber

Çin Amerikan Tarım Ürünleri Alımını Durd...

Antalya'da 10 Binden Fazla Üreticiye Biyolojik Mücadele Eğitimi VerildiSonraki Haber

Antalya'da 10 Binden Fazla Üreticiye Biy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar