Şekerbank

Tohumluk Mısır Tarlalarında Kontroller Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tohumluk Mısır Tarlalarında Kontroller Başladı
0

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Bursa'da üretimi yapılan tohumluk mısır tarlalarında kontroller başladı.

İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Tohumluk Kontrolörlerince yapılan kontrollerde Tarlalar vejetasyon süresince en az 3 kez kontrol edilmektedir. 1. kontrolde tip dışı, 2. kontrolde tepe püskülü kontrolü (Çiçek tozu döken ana ve baba bitkiler), 3. Kontrolde hastalık kontrolü ve verim tahmini yapılmaktadır.

Bursa Mısır Tohumluğu Ekilişinde Ülkemizde 2. Sırada.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi bol ürün ve üstün vasıflı mahsul elde etmenin ana şartı üstün vasıflı çeşitlere ait sertifikalı tohumluk kullanmakla mümkündür. İlimiz mısır tohumluğu ekilişinde ortalama 36.000 dekar alan ile ülkemizde 2. Sırada yer almaktadır. Özellikle Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçelerimizde çiftçilere sözleşmeli üretim yaptırılmaktadır. Bakanlığımızın Görevleri arasında bitkisel üretimde son derece önemli girdilerden olan tohumlukların temini ve tedariki konusunda önlemler almak da vardır. Bitkisel tohumların safiyetini devam ettirmek, fiziksel vasıfları muhafaza etmek ve dolayısıyla çiftçilere garantili, niteliği daha yüksek tohumluklar sağlamak için çaba sarf edilmektedir. Bu amaçla yurt içi sertifikalı tohum üretiminin arttırılması ve milli tohumculuk sanayisinin geliştirilmesi konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır." dedi.

2014 yılında 23 tohumluk üreticisi tarafından Sertifikalı tohumluk üretmek amacıyla Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 1219 Adet Yurtiçi ve OECD olmak üzere tohumluk beyannamesi verilmiş,  toplam 58.514 dekar alanın tarla kontrolleri yapılarak tohumluk üretimi yapılmıştırYapılan tarla kontrollerinde 207 da alan tohumluk olamaz raporu almıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Temmuz Ayının En Büyük Yayın Balığı YakalandıÖnceki Haber

Temmuz Ayının En Büyük Yayın Balığı Yaka...

Uygunsuz üretim yapan işletmelere cezaSonraki Haber

Uygunsuz üretim yapan işletmelere ceza

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar