Şekerbank

Tohumlar Okulda Hayat Bulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tohumlar Okulda Hayat Bulacak

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Tohumlar Okulda Hayat Bulsun Projesi” kapsamında Mezitli İlçesinde, Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan seralarda çiçek ve fidan üretimine başlandı.

Projede; Orman Bölge Müdürlüğünden Orman Yüksek Mühendisi Erdal Tunç, Fidanlık Müdür Yardımcısı Deniz Beyazgül, Ziraat Mühendisi H.Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Erkan Çuhadar ve Ahmet Callut Şahin, Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Okul Müdiresi Mehtap Şimşek, Tarım Teknolojileri Alan Öğretmeni Bülent Tuncer ve Alan Şefi Süreyya Demiröz görev almaktadır.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Bakanlık ve Genel Müdürlüğün stratejik hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmaların her safhasında teknik destek sağlanmıştır. Proje kapsamında Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde mevcut bulunan 1500 m2 alana kurulu 2 adet serada düzenleme ve üretim çalışmalarına başlandı. Seraların ısıtması güneş enerjisi sistemiyle yapılmaktadır. Ayrıca 200 m2 açık alanda fidan yastıkları yapıldı. Seralarda Hercai Menekşe (Viola tricolor), Portakal Nergisi (Calendula officinalis), Çin Karanfili (Dianthus chinensis), Aslanağzı (Antirrhinum majus), Limoni Servi (Cupressus macrocarpa golderest), Mazı (Thuja), Biberiye (Rosmarinus officinalis), Gül, ve peyzajda kullanılan birçok tür yetiştirilmektedir.

Yapılan tesisler tam faaliyete geçtiği zaman yılda ortalama 100.000 adet mevsimlik çiçek, limoni servi, mazı vb. türler ile 10.000 adet gül yetiştirilecektir.

Proje ile çocuklarda çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturarak, gelecek nesillerimizin ülkemizin doğal çeşitlilik ve zenginliklerine sahip çıkması sağlanacaktır. Ayrıca farklı türler üzerine çalışarak biyo çeşitliliğe katkı sağlanacak, kamuya ait kurumların bahçe düzenlemesine materyal temin edilecektir.

Tohumlar Okulda Hayat Bulsun projesiyle öğrencilerin okulda uygulamalı eğitim imkanı bularak, okul ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arı olmazsa Türkiye aç kalır, 4 yılda insanlık biterÖnceki Haber

Arı olmazsa Türkiye aç kalır, 4 yılda in...

Terör yüzünden tonlarca patates depoda kaldıSonraki Haber

Terör yüzünden tonlarca patates depoda k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar