Şekerbank

Tarla Faresi İle Mücadele Çardak’tan Start Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarla Faresi İle Mücadele Çardak’tan Start Aldı
Son yıllarda Denizli çiftçisinin korkulu rüyası haline gelen Tarla Faresi’ ne karşı Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan mücadele çalışmalarının ilki Çardak İlçesi Gemiş Mahallesinde yapıldı.

Denizli’de 2014 Yılı’ndan başlayarak kış mevsimlerinin mevsim normallerinin üzerinde ılık ve kurak geçmesi sonucu genel zararlılardan olan tarla faresinin çoğalarak İl genelinde ekili alanlarda etkili olması üzerine Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personelleri ile ilçe ve mahallelerde eğitim toplantıları düzenlemiş, en son olarakta Vali Yardımcısı Erol TÜRKMEN başkanlığında Tarla Faresi İle Mücadele İstişare Toplantısı’nda alınan kararlar gereği başlatılan Uygulamalı eğitimlerle kimyasal ilaçlarla mücadele ilk olarak Çardak Gemiş mahallesinde başladı.

İl Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR’in de katıldığı Gemiş uygulamalı eğitim toplantılarına katılım oldukça yüksek oldu.

İl Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada ”Uzun yıllar bu bölgede Ziraat mühendisi ve İlçe Müdürü olarak görev yaptım. Bölgeyi iyi bilen birisi olarak Müdürlük olarak tarla faresi ile mücadeleye 2015 yılı başından itibaren başladık. Görevli arkadaşlarım gece-gündüz demeden eğitimlere başlamış ve konunun önemi siz vatandaşlarımıza anlatılmıştır. Tarla faresi ile kimyasal mücadele bizim için en son yöntem ancak maalesef elimizde kalan son çare. Doğal düşmanlarından olan yılan, baykuş, tilki, gelincik ve leylek gibi doğal düşmanları yok denecek kadar az onlara da hayat hakkı tanımıyoruz. Lütfen bu canlılara karşı daha özenli olalım. Onun için bu mücadelede maalesef kimyasal olarak devam edeceğiz. Elbette mücadelenin bireysel olarak başarıya ulaşması mümkün değil. En başta bölge insanının topyekûn mücadeleye katılması gerekiyor. Burada katılım oldukça iyi. Şimdi arkadaşlarımız tarla faresi ile ilgili mücadele yöntemlerini uygulamalı olarak anlatacaklar. Sonra örnek tarlamıza giderek yerinde hep beraber ilaçlama nasıl yapılır onu öğreneceğiz. ”dedi.

İl Müdürlüğü teknik personellerinden Sami PİLİÇ tarafından hasat sonu derin sürüm, kapan kurma, suyla boğma, Su dolu teneke gömme, Pulluk çekilmesi, toplu mücadele ve 5996 sayılı kanun hakkında bilgi verilerek broşürler dağıtıldı.

Daha sonra bütün çiftçilerle birlikte örnek tarlaya gidilerek tarla faresinin yaşamı ve faaliyetleri anlatılarak zehirli buğday uygulaması ve tarla tarama uygulaması yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Örtüaltı Entegre Mücadele Çalışmaları Devam EdiyorÖnceki Haber

Örtüaltı Entegre Mücadele Çalışmaları De...

Et fiyatlarının 'ateşini düşürecek' yeni projeler geliyorSonraki Haber

Et fiyatlarının 'ateşini düşürecek' yeni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar