Şekerbank

Özgür tavukların doğal yumurtası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür tavukların doğal yumurtası
AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde ziraat mühendisi iki kardeşin kurduğu çiftlikte özgür bırakılan tavuklardan elde edilen yumurtalar, günlük olarak tüketiciyle buluşuyor. Özel yemlerin yanı sıra 20 dönümlük arazide doğal yollarla da beslenen tavuklardan elde edilen yumurtaların lezzetli olduğunu söyleyen üretici kardeşler, ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Her ikisi de ziraat mühendisi olan Havva Girişgen (38) ile kardeşi Zülfikar İşlek (36), hobi olarak başladıkları yumurta üretiminde bugün çiftlik sahibi oldu. Geçen yıl Kasım ayında Koçarlı'nın Cincin Mahallesi'nde 20 dönüm arazi üzerine kurdukları 'Nar Bahçe' adı altında yumurta üretim çiftliğinde, bugün 650 tavuğa sahip iki kardeş, doğal üretim yaptıklarını belirtti. Günlük 450 yumurta üretimine sahip kardeşler, ürünü günlük olarak tüketiciye ulaştırdıklarını kaydetti. 

ÜRETİM DE MÜŞTERİYLE PARALEL ARTIYOR 

Taleple birlikte işletmenin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Havva Girişgen, "İlk zamanlarda kendi evimizin bahçesinde üç tavuk vardı. Tavuklar üç, beş, 10 derken; şimdi sayı 650 tavuğa kadar ulaştı. Kardeşimle birlikte aile bahçesi olarak başladık. Ürettiğimiz yumurtaları, kendi imkanlarımızla doğal bir ortamda elde ederek satmaya çalışıyoruz. Aile çiftliği olarak çalışıyoruz. Kardeşim, onun eşi ve zaman zaman benim eşim de günümüzün büyük bir kısmını tavuklarla geçiriyoruz. Biz ziraat mühendisiyiz. Tarlaya ve tarıma biraz daha yakınız. Elimizden gelen kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi. Günlük 450 yumurta üretimi yaptıklarını söyleyen Havva Girişgen, "Yumurtaları aynı gün belirli müşterilerimize götürüp, teslim ederek tüketiyoruz. Her gün müşterilerle birlikte üretimimiz de artıyor. Bu vesileyle her gün yeni bir insan tanıyoruz. Şu ana kadar beğenmeyen veya yumurtadan şikayetçi olan bir müşteriye rastlamadık. İhtiyaca cevap verebilmek için yavaş yavaş ta olsa büyümeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

LEZZETİ DİĞERLERİNDEN FARKLI 

Doğal ortamda üretilen yumurtanın tadının farklı olduğunu söyleyen Havva Girişgen, "Bizim ürettiğimiz yumurtalar, market ve bakkallarda bulunan yumurtalardan kesinlikle daha farklıdır. Çünkü yumurtalarımız günlük ve aynı gün müşteriye ulaştırıyoruz. Gün ışığı gören ve gün boyu dışarıda olan tavuklar akşam olduğunda da kendileri içeriye giriyor. Onlar özgür tavuklar olduğu için hiçbir şeylerine karışmıyoruz. Doğal tavukçuluğa uygun bir yem kullanıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu sene biber ağız yakacakÖnceki Haber

Bu sene biber ağız yakacak

Her halükarda üreticimizin maliyetlerini aşağı çekmemiz lazımSonraki Haber

Her halükarda üreticimizin maliyetlerini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar