Şekerbank

Niğde’de Yeterince Kurbanlık Hayvan Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde’de Yeterince Kurbanlık Hayvan Var
Niğde’de Yeterince Kurbanlık Hayvan Var

Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürü Murat TÜRKMEN beraberinde İl Müdür Yardımcısı Saadettin Yılmaz ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Süleyman Uğurlu ile birlikte yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Canlı Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Hayvan Pazarı ve kurbanlık hayvan satış yerleri için Kurban Bayramına kadar ve bayram süresince veteriner hekimlerin görevlendirildiğini ve görevlendirilen hekimler tarafından pazara ve satış yerlerine  gelen kurbanlıkların veteriner sağlık raporunu, nakil belgesini, küpelerini, hastalık durumlarını, ateşli olup olmadıklarını,Tüylerin karışık ve mat olması durumu, Bakışların ve dış görünüm durumu, Pis kokulu ishal ve burun akıntısı olması durumu, Vücudun herhangi bir yerinde şişliklerin olması hastalık belirtisi, zayıflık durumlarını, çok genç ve etlerinin olgunlaşma durumlarını, ve gebe olup olmadıklarını Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olması gibi konuları kontrol ediyorlar.

Niğde ilinde bu sene yeterinde kurbanlık hayvan bulunduğu, Niğde'de yaklaşık olarak 100 Bin adet Küçük Baş kurbanlık hayvan ve  yaklaşık 6 Bin civarında da Büyük Baş kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Niğde'de küçükbaş kurbanlıkların serbest piyasa Pazar fiyatlarında canlı ve karkas ağırlığına göre değişmekle birlikte  400 ile  800 TL civarında olduğu,  büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ise hayvanların canlı ve karkas ağırlığına göre  3.500 TL ile 8.000 TL aralığında seyrettiği ve büyükbaş hayvanlarda  kişi başı ortalama fiyatlarında  800 – 1.200 TL aralığında gerçekleşmektedir.

Ayrıca Kurban Bayramı boyunca da gerek İl Müdürlüğü gerekse de İlçe Müdürlükleri nöbetçi Veteriner Hekimler  hizmet verecekler. İl Müdürlüğü olarak amaçlarının gerek satıcıların gerekse alıcıların sağlıklı bir alış veriş yapmalarının sağlanmasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sahte balla mücadele, tüketiciye güven verdiÖnceki Haber

Sahte balla mücadele, tüketiciye güven v...

NİĞDE’DE BAL ÜRETİMİ ARTIYORSonraki Haber

NİĞDE’DE BAL ÜRETİMİ ARTIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar