Şekerbank

Mazot, Herkes Duysun ki, 1 Lira 75 Kuruş Olacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mazot, Herkes Duysun ki, 1 Lira 75 Kuruş Olacaktır
MHP’nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi açıklandı.

MHP'nin 1 Kasım vaatleri nelerdir? 2015 1 Kasım Genel Seçimleri yaklaşırken partiler de propaganda hazırlığı içinde. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda 'Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek' adıyla seçim bildirgesinin tanıtımını yapan Bahçeli ekonomik vaatleri öncelikli olarak sıraladı.

Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacaktır. Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacaktır. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenecektir. Genetiği bozulmamış ürünlerin korunması ve geliştirilmesine önem verilecektir. Gıda güvenliği ve güvenilirliği çağdaş normlara ulaştırılacaktır. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak ve çiftçimizin canını yakan mazot, herkes duysun ki, 1 Lira 75 Kuruş olacaktır" 

Tarımda kendine yeterli olmanın ötesine geçerek bölge ve dünya pazarına yüksek katma değerli işlenmiş tarım ürünü satabilir hale gelmek, 

Gıda güvencesinin ve güvenliğinin sağlanması ile doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı gözetilerek, örgütlü ve rekabet gücü yüksek bir tarımsal yapı oluşturulacaktır.

Tarımda kendi kendine yetebilen hale gelmek, teknoloji kullanma kapasitesi ve verimliliği yüksek bir üretim yapısına geçmek, çiftçimizin gelir ve refah düzeyini artırmak,

Tarım sektörü modernize edilerek verimlilik artı- rılacak ve tarımsal ürünler işlenerek katma değeri yükseltilecektir.

Kamu bankalarının; tarım sektörünün modernleşmesi, sanayi üretiminin artırılması, bölgeler arası gelişmiş- lik farklarının giderilmesi ile tarımsal üretime, küçük ve orta ölçekli işletmelere, Ar-Ge ve teknolojik yatırımlara destek verecek şekilde hizmet vermeleri sağlanacaktır.

Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve aynı zamanda mevcut tarım potansiyelini verimli kullanmak için biyoyakıt üretimine önem verilecek ve bu çerçevede enerji tarımına yapılacak yatırımlar desteklenecektir.

Jeotermal kaynaklarımızın turizm ve tarım sektörleri ile konut ve işyerinde kullanımı sağlanacaktır.

Tarımsal amaçlı sulamalarda yeni sulama teknolojilerinin kullanılması konusunda çiftçiler ve tarımsal işletmeler desteklenecek, suyun ekonomik kullanıl desteklenecek, suyun ekonomik kullanılması sağlanırken verimli tarım toprağının tuzlanması önlenecektir.

MHP’nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Bakanlığı’nda yerli makam aracı diye ihaleye çıkıp ithal oto almışlarÖnceki Haber

Tarım Bakanlığı’nda yerli makam aracı di...

Çiftçinin Yeni Gözdesi ‘Yer Fıstığı’Sonraki Haber

Çiftçinin Yeni Gözdesi ‘Yer Fıstığı’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar