Şekerbank

Koçlar Sahiplerini Buldu..!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçlar Sahiplerini Buldu..!
0

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Koç dağıtım töreni düzenlendi. Dağıtım törenine Çankırı Vali Yardımcısı Hüseyin DEMİRBAŞ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil TEKİN, , Çankırı Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet SUSAM, Çankırı İli Daire amirleri, Protokol Üyeleri, Şube ve İlçe Müdürleri, il ve ilçe Müdürlüklerinde görev yapan personeller ve çok sayıda yetiştiricimiz katılmışlardır. 

Koç dağıtım töreni açılışında bir konuşma yapan Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ahmet SUSAM; Şimdiye kadar dağıtımı yapılan ve bu gün itibariyle dağıtılacak olan koç miktarından bahsederek, dağıtılan bu koçların İlimize, işletmemize hayırlı ürünler getirmesini temenni eder katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Dedi.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil TEKİN; "Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi, 2009 yılından itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmektedir. Bu kapsamda 2009-2015 yılları arasında 288 yetiştiricimize 318 baş Akkaraman ırkı damızlık koç, 2014 yılında 74 yetiştiricimize 133 baş kıvırcık ırkı olmak üzere toplam 451 adet damızlık koç dağıtımı yapılmıştır.  2015 yılında Akkaraman ırkı koç alımı için Bakanlığımızca 39.997 TL, İl Özel İdaresince 7.700 TL, Çiftçi katkısı 10.000 TL, nakliye, sigorta ve diğer giderler olmak üzere toplam; 58.500 TL harcanmıştır. Projede çiftçilerimizin katkı oranı %25' dir.

Bugün burada bu proje kapsamında daha önce koç almamış, birlik üyesi, Akkaraman ırkı sürüye sahip; Korgun, Eldivan, Şabanözü, Orta, Kızılırmak, Yapraklı ve Merkez İlçelerimizden 52 yetiştiricimize 52 baş, koç teslim edeceğiz. Bir koçun fiyatı 1100 TL'dir. Dağıtımı yapılacak olan koçlarımız Çorum ili Merkez İlçesinden Bakanlığımızca yürütülmekte olan Halk Elinde Islah Projesi kapsamındaki elit sürüde üretim yapan çiftçilerimizden alınmıştır.

Dağıtımı yapılacak olan Akkaraman ırkı damızlık koçların, İl - İlçe Müdürlüğümüz personelleri tarafından yılda 2 kez, toplam 3 yıl süreyle yerinde kontrolleri yapılacaktır.

Bakanlığımızca "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen sürü yönetimi elemanı eğitimleri kapsamında ilimiz genelinde 261 kişi sürü yöneticisi olarak belge almaya hak kazanmışlardır. Bu destekleme kapsamında ilimiz genelinde 39 kişiye 195.000 TL. Destekleme ücreti verilmiştir.

Hayvansal üretimde verimliliği arttırmanın en önemli yolu suni tohumlama veya koç katımı yapmaktır. Uygulanan bu projemizle, Yetiştiricilere verilen iyi kalitedeki damızlık koçlar sayesinde sürülerdeki akrabalığın önüne geçilerek ıslah etmek ve sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlamaktır". Dedi.

Tarım İl Müdürünün konuşmalarının ardından Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ahmet SUSAM Vali Yardımcısı Hüseyin DEMİRBAŞ'a hediye takdim etti.

Sayın Vali Yardımcısı Hüseyin DEMİRBAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen Koç dağıtım töreninde; "koç dağıtımını, Çankırı'daki koyun ve keçi ırkının daha da verimli hale getirilmesi, yani ırk ıslahı, bu ne demek, biz aynı şekilde çalışacağız, aynı otu yedireceğiz, aynı suyu içireceğiz, fakat daha fazla verim alabilmemiz için  koyun ve keçi ırklarından ıslah yaparak, Çankırı ilimizdeki hayvancılığın geliştirilmesi amaçlanmaktadır." diyerek emeği geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, birlik başkanı ve değerli üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra kura çekimine geçildi. Vali Yardımcısı ve protokol üyeleri yetiştiricilere damızlık koçları teslim ederek Koç dağıtım töreni sona ermiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın en büyük 'balık yumurtası' Türkiye'de bulunduÖnceki Haber

Dünyanın en büyük 'balık yumurtası' Türk...

Fındık'ta Aflatoksin ÖnlemiSonraki Haber

Fındık'ta Aflatoksin Önlemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar