TOFİDAS

Kars’ta Çiftçiye Yazlık Sebze Fidesi Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta Çiftçiye Yazlık Sebze Fidesi Desteği
Kars’ta Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere yazlık sebze fideleri dağıtıldı; hedef verimlilik artışı ve üretim deseninde çeşitlilik.
Çim Sınırlayıcı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Yazlık Sebze Fidesi Dağıtım Töreni düzenlendi. Törene, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın ile çok sayıda üretici katıldı.

Proje ile Kars’taki tarım arazilerinin daha etkin kullanılması, üretim deseninin çeşitlendirilmesi ve birim alandan elde edilen verimin artırılması amaçlanıyor. Üreticilere dağıtılan fideler sayesinde hem ekonomik getirisi yüksek sebzelerin üretimi teşvik edilecek hem de bölgesel tarımda sürdürülebilirliğe katkı sağlanacak.

İl Müdürü Enver Aydın törende yaptığı konuşmada, “Kars tarımının potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, çiftçilerimize hem fide desteği veriyor hem de teknik bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

İl Müdürlüğü, proje sürecinde üreticilere teknik destek sağlamayı ve sahada rehberlik etmeyi sürdürecek.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Mühendisliği Öğrencileri Yaylada Doğayla BuluştuÖnceki Haber

Ziraat Mühendisliği Öğrencileri Yaylada...

Muş'ta Kurbanlık Denetimi ve Uyarılar: 30 Bin Hayvan Sevk Edildi, Hedef 50 BinSonraki Haber

Muş'ta Kurbanlık Denetimi ve Uyarılar: 3...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar