Şekerbank

Kaliteli Silajlık Mısır Yapımı Ve Silajın Muhafazası Konularında Tarla Günü…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaliteli Silajlık Mısır Yapımı Ve Silajın Muhafazası Konularında Tarla Günü…
2015 yılında alternatif yem bitkisi üretim çalışmalarımız kapsamında Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen yem bitkileri çalışmalarından silajlık mısır ile kaliteli silaj yapımı, üreticilere anlatıldı.

Bu amaçla Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce"Silaj Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Menteşe İlçesi Doğanköy ve Yeniköy Mahallesinde "Topraksız Mısır Silajı" yapımının gösterildiği Tarla Gününe İlçelerden ve çevre mahallelerden katılım büyüktü.

Menteşe İlçesi Doğanköy Mahallesinden üretici Ünal Türer'in tarlalarında yapılan çalışmalar sonucunda; yüksek verimli mısır çeşitlerinin, silaj katkısı ve topraksız silaj örtüsü kullanımı ile silaj kalitesinin arttırılması ve silaj bozulmalarının önüne geçilmesi için tarla günü gerçekleştirildi. Tarla Gününde Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Menteşe İlçe Müdürü Ersan Erken, Şube Müdürlerinden Mehmet İdar ve Mesut Durmuş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Muhtarlar, Teknik Personel ve Üreticiler katıldı.

Tarla gününde ev sahibi çiftçi Ünal Türer, katılımcılara hitaben "Tarlasında yetiştirdiği silajlık mısırın kaliteli bir şekilde silaj yapılmasında bizlere destek olan İl ve İlçe Müdürlüğüne teşekkür ederim". dedi.

Menteşe İlçe Müdürü Ersan Erken ise Menteşe İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip, Silajlık mısırın önemini vurgulayarak "çiftçilerimiz için her zaman gerekli teknik bilgilerimiz ile uygulamalı olarak göreve hazırız" diye belirtti.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mesut Durmuş "Hayvancılıkta yemi kendimiz karşılamalıyız, bu yüzden kalitesine de çok dikkat etmeliyiz. Silajın muhafazası sağlıklı bir şekilde hayvanlara yedirilmesi konularında çalışmalarımız devam edecektir". Dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ konuşmasında "Üreticilerimizin kuruluşu olarak tarla gününde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimizin ihtiyaçlarını her ne koşulda olursa olsun karşılamanın görevimiz olduğunu vurgulamak istiyorum." Diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkan Vekili Murat Gökalp ise " Tarla gününde teşvik eden çiftçilerimizin sözcüsü olmak istiyorum. Daha fazla kazanmak ve İşsizliğin çözümü noktasında çiftçilerimizin daha çok desteğe ihtiyacı var. Bu çalışmayı tarla gününü hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimizin kazanımları açısından çalışmalarımızın daha da artmasını temenni ediyorum.

İl Müdürü yaptığı konuşmada; "Tarımsal üretim ihtiyacını karşılamak ve hayvan sayısını arttırmak için kaliteli yem ihtiyacını karşılamak üzere yem bitkileri kendimiz üretmeliyiz. Bunun için daha fazla yem üretimi elde etmek, yem için dışa bağlılıktan kurtulmak için hangi yöntemleri kullanmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz. Muğla ilimiz iklim bakımından iyi bir coğrafyada olduğundan yıl boyunca yem bitkileri üretimi yapabilecek potansiyele sahip konumdadır. Bakanlığımız yem bitkileri üzerindeki desteklemelerine ağırlık vermekte ve silajlık mısır için 75TL/da destek vermektedir. Bizde kurumumuz olarak bütün personelimizle üreticilerimize faydalı olmak için seferber olmaya hazırız. Bu konuda diğer kuruluşların destekleri bizim için önemli olup, bu çalışmada emeği geçen tüm teknik ekibe ve üreticilerimize teşekkürlerimi sunuyor ve bol bereketli yıllar diliyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muş Ovasında Karpuz BereketiÖnceki Haber

Muş Ovasında Karpuz Bereketi

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar