TOFİDAS

Gümüşhane'de Şap Aşılama Seferberliği Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'de Şap Aşılama Seferberliği Başladı
Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığına karşı ilkbahar dönemi aşılama kampanyasını başlattı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında büyükbaş hayvanlara yönelik ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasını 17 Şubat 2025 tarihinde başlattı.

61 Bin 799 Hayvan Aşılanacak

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, hayvan hastalıklarından korunmanın en etkili yolunun aşılama olduğunu belirterek, 17 Şubat-13 Nisan 2025 tarihleri arasında 61 bin 799 büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılanacağını söyledi. Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilecek aşılama çalışmalarıyla hayvanların güncelleneceği ve hastalıklara karşı korunacağı kaydedildi.

"Hayvan Sahipleri Aşılama Günü Evde Olsun"

Aşılama yapılacak yerleşim yerlerinde hayvan sahiplerine bir gün önceden haber verileceğini ifade eden Kıraç, yetiştiricilerin aşılama günü evde bulunmalarının ve hayvanlarının aşılanmasına yardımcı olmalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, aşı yaptırmayan hayvan sahiplerinin bazı hayvancılık desteklerinden yararlanamayacağını hatırlatarak, üreticilerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Bilgi İçin Müdürlüğe Başvurun

Aşılama kampanyasıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabileceği belirtildi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'da Çiftçilere Yeni Destekleme Modeli AnlatıldıÖnceki Haber

Diyarbakır'da Çiftçilere Yeni Destekleme...

Tokat'ta Kadın Çiftçilere Kapsamlı EğitimSonraki Haber

Tokat'ta Kadın Çiftçilere Kapsamlı Eğiti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar