Şekerbank

Fındık Fiyatı Yükselişe Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındık Fiyatı Yükselişe Geçti
2014 yılında 20 TL olan fındık fiyatı 2015 yılında da fındık fiyatının 15-20 TL bandında olması üzerine beklenti oluşturdu. Bu durum gerçekleşmedi ve geçtiğimiz sezonda fındık fiyatı en fazla 14 lirayı gördü. 8 liraya kadar düşen fındık fiyatı yükselişe geçerek 9 lirayı aştı. Fındık fiyatı Ordu Ticaret Borsası'nda ve Giresun Ticaret Borsası'nda ne kadar oldu? 25 Nisan 2016 güncel fındık fiyatları ne kadar?

Fındık fiyatı üreticisinin beklentisini karşılamıyor. 2014 yılında 20 TL'yi bulan fındık fiyatı 2015 yılında da üreticinin fındık fiyatının 15-20 TL bandında olmasını beklemesine neden oldu. 

Giresun serbest piyasasında geçen haftayı 8,50 liradan kapatan fındık fiyatı, yeni haftaya 50 kuruşluk düşüş göstererek 8 lira seviyesinden başladı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan'ın yaptığı açıklamada, piyasada kendilerinin de anlam veremediği bir panik havasının oluştuğunu, bunun da fiyatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

2014-2015 sezonu günlük kabuklu fındık net fiyat ortalama grafiği

Bu durum gerçekleşmedi ve geçtiğimiz sezonda fındık fiyatı 14 lirayı gördü ama üretici 15 TL olmasını beklemekte ısrarlı davrandı. Üretici beklediğini bulamadı ve fındık fiyatı bazı bölgelerde 8 TL'ye kadar düştü. Geçtiğimiz haftayla birlikte yükselişe geçen fındık fiyatı 9 lirayı aşarak 9.30 liradan işlem görmeye başladı.

Fındık fiyatı Ordu Ticaret Borsası

Ordu Ticaret Borsası'nda 2015 yılının Aralık ayının ilk haftasında fındık fiyatı 11-11.50 lira arasında işlem gördü. İkinci hafta da ise fındık fiyatı 11.10 lira bandında devam etti. 2015 yılının son haftasında da fındık fiyatı 11 liradan işlem gördü. 25.04.2016 tarihi itibariyle 50 randumanlı fındık fiyatı Ordu Ticaret Borsası'nda 8.50 TL'den işlem görüyor.

Fındık fiyatı Giresun Ticaret Borsası

Giresun Ticaret Borsası'nda ise 2015 yılının Aralık ayında ortalama fındık fiyatı 10.50 fiyatından işlem gördü.

25.04.2016 tarihinde Giresun Ticaret Borsası'nda yüzde 50 randımanlı tombul fındık fiyatı 8.95 TL, sivri fındık fiyatı 7.95 TL, kara fındık fiyatı ise 8.25 TL'den işlem görüyüyor.

FİSKOBİRLİK müdahale alımları için hazır olduklarını açıkladı

Fındık fiyatlarının düşmesiyle FİSKOBİRLİK fındığa müdahale için alıma hazır olduklarını açıkladı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Fındıkta müdahale alımı olacaksa FİSKOBİRLİK olarak biz buna hazırız" dedi.

Bayraktar'ın yaptığı açıklamada, serbest piyasada 9 lira seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselmesi noktasında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alımı yapacağının gündeme geldiğini hatırlattı.

Bu noktada TMO'ya gerek kalmadan FİSKOBİRLİK'in müdahale alımına hazır olduğunu ifade eden Bayraktar, "Altyapımız hazır. Depolarımız müsait. Tek talebimiz FİSKOBİRLİK'in müdahale alımı konusunda desteklenmesi" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnek Üçüz DoğurduÖnceki Haber

İnek Üçüz Doğurdu

Arıcılara 'Arı Ölümleri ve Çözüm Önerileri' Konulu Eğitim VerildiSonraki Haber

Arıcılara 'Arı Ölümleri ve Çözüm Önerile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar