Şekerbank

Buğday üreten çiftçiye destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday üreten çiftçiye destek
''

2014 yılı ürünü buğday desteğine başvuran çiftçilerin isimlerinin ve destek bilgilerinin yer aldığı hak ediş icmalleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükler tarafından askıya çıkarıldı. AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, "Türkiye genelinde üreticilerimize destekleme primleri 6 Nisan 2015 Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlandı. Türkiye genelinde çiftçilerimize 1 milyar 300 milyon lira ödeme yapılacak" dedi. 

HESABA YATIYOR 
Mersin'de üretim yapan çiftçilere destekleme primi olarak 2 milyon 367 bin lira ödeneceğini belirten Uzun, "Bilindiği üzere Mersin'de en çok buğday üretimini Tarsus'taki çiftçilerimiz yapıyor. Böylece Mersin il genelinde ödenecek olan desteğin büyük bölümünden Tarsuslu çiftçilerimiz yararlanacak. Tarsus'ta bu desteklemeden bin 382 çiftçiye 2 milyon 51 bin lira ödenecek. Destekleme ücretleri çiftçilerin banka hesaplarına aktarılacak" diye konuştu. 

TEŞVİK VE DESTEK 
2002 yılında AK Parti iktidarı ile birlikte tarım sektöründe büyümenin başladığını belirten Milletvekili Uzun, "Ekonomimizin lokomotif sektörlerinden olan tarım sektörü, hükümetimizin doğru, kararlı ve istikrarlı politikaları ve uygulamaları sayesinde üretimden tüketime kadar daha teknolojik, daha güvenli, daha kaliteli bir yapıya sahip olurken, hacim olarak da kat kat büyüdü. Üreticimize teşvik ve destek sağlandı. Bunların yanında minimum hatta sıfır faizle kredi kullanım imkânları sunuldu. Çiftçimizin, köylümüzün ve dolayısıyla üreticilerimizin refah seviyesi ve yaşam kaliteleri arttı" dedi. 

ORTALAMANIN ÜZERİNDE
AK Parti iktidarıyla birlikte üreticiler ile tarıma yapılan desteğin zirve yaptığının altını çizen Uzun, "Türkiye'nin tarıma verdiği desteğin büyüklüğü, dünya ortalaması ile karşılaştırıldığında çok net görülmektedir. İhracatımız geçen yıllara göre daha büyük artışla devam ediyor. Dünya ülkelerinin tarım destekleri politikalarına baktığımızda özellikle Türkiye, tarıma desteğini her geçen yıl artıran az sayıda ülkeden biri. Fakat çiftçimiz açısından destek, her zaman beklenen, artırılması istenen bir beklenti taşımaktadır. AK Parti iktidarı olarak devletimizin tarıma verdiği destek dünya ortalamasının çok üzerindedir" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşme Ahmetler Köyünde Üreticimizin Sorunlarını DinledikÖnceki Haber

Eşme Ahmetler Köyünde Üreticimizin Sorun...

Her tarla kendi elektriğini üretecekSonraki Haber

Her tarla kendi elektriğini üretecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar