Şekerbank

Antalya'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Mustafa Erüst'ün sahibi olduğu ve hidroponik üretim tekniği ile üretim yapan Erüst tarımı ziyaret ettiler. Erüst tarımda çalışan Çiftçi Kadınların, üretim tesisinde yanlarında olarak talep ve sorunlarını yerinde dinlediler. Büyükata ve Özen, Çiftçi Kadınlar ile birlikte yemek yiyerek, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü pasta keserek kutladılar.

Kadın Çiftçiler günü ve İl Müdürlüğünün Kadın Çiftçiler İle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Mustafa Özen şunları söyledi,

"Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

Türkiye'deki tarımsal üretim değerlerinde Antalya'nın Türkiye'nin en önemli tarım ili unvanı, kıymetli Kadın Çiftçilerimizin sayesindedir. Kadın çiftçilerimizin bilinçli, bilgili ve yeni bilgiler öğrenmeye açık olduğunu görüyoruz. Bu sebeptendir ki  birçok projemizi kadın çiftçiler ile yürütüyoruz, kadın çiftçilerimize gerekli teknik ve teknolojik destekler vererek eğitilmesi için gayret ediyoruz. Kadın çiftçiler yarışıyor 2. Bilgi ve Kültür yarışması, toprağın sultanları, biyolojik mücadele projesi, çiftçi kadınlarımıza yönelik yaptığımız projelerdendir. Bitkisel üretimde özellikle örtü altında, Antalya'nın Türkiye'de ilk sırada olması, kadın çiftçilerimizin sayesindedir.

Kadın çiftçilerimiz, evde çocuğunu, serada sebzesini büyütüyor. Onların tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarını biliyor ve İl Müdürlüğü olarak projelerimizde ve faaliyetlerimizde onlara öncelik veriyoruz.

Bu kapsamda Elmalı'dan Hanife Taşgın isimli Kadın Çiftçimiz "Kadın Çiftçilerle Lavanta Kokulu Antalya Projesi" kapsamında 18 Ekim'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılacak olan kutlamada ödül alacak. Geçtiğimiz yıl Habibe Akıncı "Antalya'da Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde Kadın Üreticilerle Biyolojik Mücadele Projesi' ve Duygu Kaplan "Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitiminin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmanın Sağlanması Projesi' kapsamında ödül aldılar.

Toprağın Sultanları Projesi

Kadın Çiftçilerimiz, Antalya'mız ve Ülkemiz için çok kıymetlidir. 4 ay önce başlattığımız Toprağın Sultanları projesi ile 19 İlçeden Kadın Çiftçilerimizi iş stresinden bir nebze olsun uzaklaşmaları adına istedikleri bir şehri ziyaret ederek teknik ve kültürel gezi düzenliyoruz.

'Antalya'da Kadın Çiftçi olmak ayrıcalıktır '

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasının 2. sini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sene yarışmanın 1. si Gazipaşa'lı Kadın Çiftçimiz Güler Kaptanoğlu oldu kendisini tekrar tebrik ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
% 75 Hibeli 4.600 Adet Urmudut Fidanı DağıtılacakÖnceki Haber

% 75 Hibeli 4.600 Adet Urmudut Fidanı Da...

Meşhur Adilcevaz Ceviz'inin Hasadı BaşladıSonraki Haber

Meşhur Adilcevaz Ceviz'inin Hasadı Başla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar