Şekerbank

Akhisar'da Üzüm Hasadı Tüm Hızıyla Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akhisar'da Üzüm Hasadı Tüm Hızıyla Sürüyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, yaklaşık 20 bin dekar alana sahip bağlarda üzüm kesim ve kurutma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Akselendi Mahallesi'nde gerçekleşen üzüm hasadı, protokol üyelerinin katılımıyla dikkat çekti.

Akselendi Mahallesi'ndeki hasat çalışmalarına Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Akhisar Orman İşletme Müdürü Yavuz Selim Sağlam, Akhisar İlçe Meteoroloji Müdürü Selçuk Köroğlu, Akselendi Muhtarı Orhan Opçin ile teknik personel ve çiftçiler katılım sağladı.

Protokol üyeleri, üretici ve kesimcilerle birlikte üzüm kesimi, sepet taşıma, salkım bandırma ve üzüm serme işlemlerine eşlik etti. Kaymakam Kütük önderliğindeki heyet, ziyaret sırasında üzüm üreticileri ve işçilerle sohbet ederek ürün piyasası, fiyatlar ve pazarlama konularında bilgi aldı, iletilen sorunları dinledi. Hasadın şenlik havasında geçtiği gözlemlenirken, üreticilerin kuru üzüm fiyatlarından ve ürün kalitesinden memnun oldukları belirtildi. Ayrıca, sözleşmeli üretimin önemine vurgu yapılarak, üretim planlamasının ve sözleşmeli üretimin resmi kurumlar aracılığıyla yapılmasının gerekliliği dile getirildi.

Bu yıl bağlar, geçtiğimiz yıla kıyasla bir hafta geç uyanmasına rağmen, yaz aylarında mevsim normallerinin çok üstünde seyreden aşırı sıcak havaların etkisiyle erken olgunlaştı ve hasat bir hafta erken başladı. Geçen yıl yoğun olarak görülen Bağ Mildiyösü hastalığının, bu yılın ürün çubuklarını olumsuz etkilediği ve bu nedenle verimin son yılların ortalamasına göre düşük olduğu ifade edildi. Ancak, ürün kalitesi ve fiyatların iyi olması üreticileri memnun etti. Tüm çiftçilere kazasız belasız bir hasat dönemi, bol mahsul ve bereketli kazançlar dilekleriyle hasat süreci devam ediyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Evrim Karakoz’dan Tarım Bakanına Çağrı: “Önce Çiftçiye Tarlasını Neden Ekemediğini Sorun”Önceki Haber

CHP’li Evrim Karakoz’dan Tarım Bakanına...

Pamuk fiyatı en az 30 lira üstünde olmalıdırSonraki Haber

Pamuk fiyatı en az 30 lira üstünde olmal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar