Şekerbank

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Desteği Ve TKDK Desteklemeleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Desteği Ve TKDK Desteklemeleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliği ile İl Müdürlüğü konferans salonunda, Van'da üreticilere Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti sunan Kişi/Kuruluşlarda çalışan danışman ve yöneticilere TYDD mevzuatı ve TKDK desteklemeleri kapsamında IPARD-II programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına; İl Müdürü Fevzi ALTUNER, TKDK İl Koordinatör V. Ali UÇAR, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sıddık KİYAT, Şube Müdürleri ile TYDD kişi/kuruluşları yönetici ve danışmanları katılım sağlamışlardır.

İl Müdürü Fevzi ALTUNER açılış konuşmasında ''Bakanlığımızca uygulanmakta olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesinin gerek üreticiler açısından ve gerekse meslektaşlarımızın istihdamı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek. İlimizde tarım ve hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ve bundan dolayı üreticilerimiz geleneksel tarım anlayışından vazgeçirilip modern tarıma yönlendirilmesi için kişi/kuruluşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Ayrıca Sayın ALTUNER konuşmasında, bu bağlamda tarımın ekonomiye ve sanayiye dayalı bir sektör olması nedeniyle üretimde kalite, standart, pazar ve sürdürülebilirlik açısından üreticilerimizin TYDD kişi/kuruluşlarınca yeteri kadar bilgilendirilmesi'' gerektiğini de ifade etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) temsilcisi Lokman UÇAN, IPARD II hakkında bilgi aktararak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kişi/ kuruluşları aracılığıyla çiftçilerimizin bu desteklemeler hakkında bilgilendirilmesi ve üreticilerin TKDK hibelerinden faydalanabilmesi için yönlendirilme yapılmasının önemine değindi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Biriminde görevli Mühendis Cihan YEŞİLBAŞ, TYDD'nin amacı, hedefi, İlimize ait yıllara göre TYDD kapsamındaki istatistikî bilgiler ve TYDD mevzuatı kapsamında bilgi aktarmıştır.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi İl Sorumlusu Turan MİNAZ, TYDD uygulama esasları, yönetmelik, tebliğ ve cezai müeyyideler hakkında çeşitli bilgiler aktarmıştır.

Toplantı kapanış kısmında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında kişi/kuruluşların soru ve görüşleri Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Abdülkerim YÜCEL tarafından değerlendirilerek, toplantıya son verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytinyağı üretimi dünyada düşüyor, yazın fiyatlar daha da artacakÖnceki Haber

Zeytinyağı üretimi dünyada düşüyor, yazı...

Bingöl’de besicilere boğa dağıtıldıSonraki Haber

Bingöl’de besicilere boğa dağıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar