Şekerbank

Seracılıkta da var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seracılıkta da var
Akça Holding'in üçüncü kuşak temsilcisi Osman Göksan Almanya, Hollanda, İngiltere, Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Rusya’ya domates ihraç ettiklerini söyledi.

Seracılık A.Ş., bugün üçüncü kuşağın yönetiminde hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyor. 2007’de kurulan ve yaklaşık 200 dönümlük alanda üretim yapan Smyrna, 2 yıl içinde yüzde 25 büyümeyi hedefliyor. Smyrna Seracılık Müdürü Osman Göksan, hem gelecek planlarını hem de Rusya ile yaşanan krizin etkilerini değerlendirdi. Akça Holding’in 3’üncü kuşak temsilcisi Osman Göksan, 2006’da Ankara ve İstanbul’dan gelen yatırımcıların Denizli’de enerji alanında yatırım yaptığını hatırlattı, şöyle devam eti:

BİZ NEDEN YOKUZ

“Yıllardır bu bölgede ticaret yapan, üreten bir aile olarak ‘neden bu alanda yokuz’ sorusunu sorduk. Ve gerekli izinlerin ardından, iki kuyu açarak çalışmalara başladık. Ancak çıkan su enerji üretmek için yeterli değildi. Biz de bu suyu nasıl değerlendiririz diye araştırma yaparken seracılık sektörüyle tanıştık. 2007’de 83 dönümlük alanda domates üretmeye başladık. 2012’de ise yaklaşık 8 milyon euroluk yatırımla ikinci fazı ekledik. 114 dönüm daha ekleyerek yaklaşık 200 dönüme ulaştık. Bugün hem iç piyasada hem de yurtdışında aranan bir markayız.”

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Aynı zamanda Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Osman Göksan, Rusya krizinin sektöre yansımalarını da değerlendirerek, “Ağustos sonunda dikim yapılır. Kasımdan marta hasattın yüzde 30, marttan temmuza kadar ise yüzde 70 yapılıyor. Şu an Avrupa’ya rahat ürün sattığımız bir dönemdeyiz. Mart ile birlikte de Avrupalı ithalatı kısıtlıyor. Biz de bu dönemde sonra ağırlığımızı Rusya’ya veriyoruz. Temennimiz en geç nisana kadar Rusya krizinin çözülmesi. Çözülmez ise hem bizim için hem de Rus halkı için sıkıntı olur. Biz para kazanamayacağız. Rus halkı da pahalı domates tüketecek”diye konuştu,

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk organik sektörü dünyanın en büyük organik fuarı Biofach'a sığmıyorÖnceki Haber

Türk organik sektörü dünyanın en büyük o...

Gıda fiyatlarındaki artış üretim maliyeti kaynaklıSonraki Haber

Gıda fiyatlarındaki artış üretim maliyet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar