Şekerbank

Orman Köylüsü Bal Ormanlarıyla Kalkınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orman Köylüsü Bal Ormanlarıyla Kalkınacak
T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’dan sonra Aydın’da Karaçakal Yörük şenliklerine ve açılış törenlerine katıldı.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof Dr. Veysel  Eroğlu , OrmanGenel Müdürü İsmail  Üzmez, Muğla Bölge Müdürü Mustafa Kara  ile birlikte Orköy den kredi desteği alan,  orman  köylüsüne  sertifikalarını  dağıttı. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Karaçakal Yörük şenliklerine efe kıyafeti giyerek katıldı. Coşkulu bir şekilde karşılanan T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na keşkek ikram edildi. Halka hitap eden T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu Orman köylüsüyle hasım değil hısım olduklarını belirterek, Aydın ve Nazilli yöresinde dikimi tamamlanan gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarını kura çekerek vatandaşlara dağıtımını yaptı. Ayrıca Orköy den arıcılık, süt sığırcılığı kredisi alan orman köylülerine sertifikalarını verdi. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu orman köylülerine müjde vererek,  yöredeki delice zeytin ağaçlarını aşılanıp 3 yıl bakımı yapıldıktan sonra 49 yıllığına yine köylülere verileceğini belirtti ve  ormanları halkın kalkınması için kullanacaklarını söyledi.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu Prof Dr. Veysel  Eroğlu daha sonra Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 261 milyar TL yatırımlı 20 tesisin temel atma, 23 tesisin ise açılışını yaptı. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu temel atma ve açılış törenindeki konuşmalarında orman köylüsüyle iç içe olup her zaman destek olacaklarını tekrarladı.  Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Genel Müdürlük olarak yeni açılımlar getirdiklerini belirterek,  halkımızın refahı için projeler yaptıklarını söyledi. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez , “ bal ormanları kurup,  gelir getirici tür ağaçlandırmaları yaparak orman köylümüzün gelirinin yükselmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak açılan stantlarda Orman Bölge Müdürlüğü çalışmalarını anlatan serginin yanı sıra vatandaşa değişik türlerde 10 bin adet fidan dağıtımı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmaz Erdoğan Organik Tarım YapacakÖnceki Haber

Yılmaz Erdoğan Organik Tarım Yapacak

Kilis'te Meyan Kola'ya rağbetSonraki Haber

Kilis'te Meyan Kola'ya rağbet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar