Şekerbank

Domates ’in Duayenleri Sarayköy’de Düzenlenen Tarla Gününde Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates ’in Duayenleri Sarayköy’de Düzenlenen Tarla Gününde Buluştu
Denizli İlinin önemli sebze üretim merkezlerinden olan Sarayköy’de düzenlenen Domates Tarla Günü’nde Köy Domates çeşidi olan Kuzeyköy F1 üreticiler için görücüye çıktı.

Sarayköy İlçesi Altınova Mahallesi Altıntepe Köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin KUTLU, İl Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR, Ziraat Odası Yetkilileri, Çiftçiler, Bayiler ve Fide Üreticilerin katılımıyla Domates Tarla Günü gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin KUTLU " Anadolu’muzun değerlerini, Anadolu’muzun insanı tarafından unutulmaması, geliştirilmesini görmek çok heyecan verici. Köy tipi domates çeşidi tüketici olarak hepimizin arzu ettiği bir ürün. Üreticimizden aldığım bilgilere göre kazancıda güzel. Domates ayrıca 4 mevsim talep gören bir ürün. Tabi tüketici açısından ise uzun süre dayanıklı ve lezzetli bir domates olması nedeniyle sevilerek tüketileceğine inanıyorum. Umarım çiftçimizde beğenir ve kazancı artar. İnşallah İlimiz çiftçisine hayırlı ve uğurlu olur." dedi.

Firma yetkilisi Talip Bayram tarafından katılımcılara bilgilendirmesi ile başlayan tanıtım etkinliğinde konuşan Bayram  "Ürünümüz tamamen yerli imkânlarla ve yerli uzmanlar tarafından üretilmiştir. Köy tipi hibrit domates üretmekten amacımız eskiden yediğimiz; tadını, kokusunu özlediğimiz köy domatesini elde etmek idi. Kuzeyköy F1 7-8 yıllık bir çalışmanın neticesinde ortaya çıktı. Anadolu Yıldızı olarak bilinen domatesin genlerinden elde edilmiştir. En önemli özellikleri ise Türkiye’nin en erkenci domates çeşididir. Hasada 55-65 günde gelir. Raf ömrü 8-10 gün arasındadır. Uzun süren çalışmalarımızla bunu başardığımıza inanıyoruz. " dedi. 

 

Tarla Günü üreticisi Zekai Duran verdiği bilgiler de “ Yaklaşık 8 dekar alanda ekim yapılmıştır.23 Mart 2015 te ekip, 25 Mayıs 2015’te hasad alınmıştır. Oturakta ve sırıkta performansı güzel olduğunu gördüm. Aromalı ve lezzetli, dilimli bir domatestir. Pazaryerlerinde talep çok fazla. 3,5 TL.’ye alıcı buluyorum. Üretime devam etmeyi düşünüyorum.”

Daha sonra üretim tarlalarında yapılan incelemeler ve ikram edilen domates örnekleriyle tanıtım sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Yeni Arpa Çeşidinin Tanıtımı YapıldıÖnceki Haber

2 Yeni Arpa Çeşidinin Tanıtımı Yapıldı

Beyşehir Gölü’nde Su Ürünleri Avcılığına Sıkı TakipSonraki Haber

Beyşehir Gölü’nde Su Ürünleri Avcılığına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar