Şekerbank

2 Yeni Arpa Çeşidinin Tanıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 Yeni Arpa Çeşidinin Tanıtımı Yapıldı
Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2015 yılı içerisinde denemesi yapılan iki ayrı arpa çeşidinin üreticilere tanıtımı yapıldı.

5 Haziran 2015 günü Burdur ili Merkez ilçeye bağlı Kocapınar köyünde denemesi yapılan Ankara Merkez Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen Burakbey arpa çeşidinin tanıtımı yapıldı. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları; kök boğazından, başak ucuna kadar (kılçık ucu hariç) 115 cm. boylanma tespit ederek, dekardan 650 kg.’ın üzerinde verim beklediklerini belirttiler.

Burakbey çeşidinin; iki sıralı, kılçıklı, uzun ve düzgün başaklı, beyaz daneli, geniş yapraklı ve uzun boylu, sağlam yapılı, yatmaya dayanıklı bir çeşit olup, başak kırıcılığı olmayan, kolay harmanlanabilen bir çeşit olduğu belirtildi. Ayrıca protein oranı % 15,9’a kadar çıkabilmektedir. 

Yine
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denemesi yapılan bir diğer çeşit Özdemir-05’in İlimiz Aziziye Köyünde çiftçilere tanıtımı yapıldı. Teknik personelin çiftçilerin nezaretinde çerçeve kullanarak yaptıkları tahminde dekardan 600 kg. verim tahmin edilerek, 105 cm. boylanma tespit edildi. 

Özdemir-05 çeşidinin; Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen, iki sıralı, kılçıklı, beyaz uzun başaklı, iri daneli, yatmaya dayanıklı, orta erkenci ve kışa dayanıklı bir çeşit olduğu belirtildi.  

Konu sorumlusu
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ziraat mühendisi Murat YILDIZ yaptığı açıklamada; her iki çeşidin kardeşlenme kapasitesinin çok yüksek olduğunu, kardeşlenen bitkinin eş zamanlı büyümeye sahip, gübrelemeye tepkisinin iyi ve yatmaya dayanıklı olduğunu belirtti. YILDIZ; İki denemede herhangi bir destek sulama yapmadıklarını ifade ederek, bölgemizde yarı taban, taban ve sulama yapılan alanlarda dekara 20-21 kg. tohumu aşmamak kaydıyla bu çeşitleri ekmelerini tavsiye ettiklerini, yoğun şekilde hayvancılık yapan çiftçilerimize büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AMASYA’DA BİR BELDE VE 4 KÖYÜ DOLU VURDUÖnceki Haber

AMASYA’DA BİR BELDE VE 4 KÖYÜ DOLU VURDU

Domates ’in Duayenleri Sarayköy’de Düzenlenen Tarla Gününde BuluştuSonraki Haber

Domates ’in Duayenleri Sarayköy’de Düzen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar