Şekerbank

Çocukların uzak durması gereken iki içecek çay ve kola

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukların uzak durması gereken iki içecek çay ve kola
En değerli varlıklarınız çocuklarınız için sağlıklı beslenme düzeni hazırlamanız onların bedensel ve zihinsel gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Çocuklarınıza sağlıklı yemekler hazırlayarak ve bu konuda bilinçli davranarak onu bir çok hastalık ve sağlık probleminden korumuş olacaksınız. Çocuklarınız özellikle fast food, çay, kahve ya da kola gibi ürünlerden uzak durmalılar. Çünkü çay ve kola çocuğu asabileştiriyor. Peki çocuklarınızı sağlıklı beslenmeye nasıl adapte edebilirsiniz?

MEYVE VE SEBZELER HER ÖĞÜNDE BULUNMALI

Özellikle yeşil sebzeler ve meyveler kalsiyum kaynağı olmalarının yanı sıra birçok vitamini de içinde barındırmaktadır. Bu yüzden çocuklara günde dört porsiyon meyve verilmelidir. Fakat çocuklar genel olarak sebze yemek konusunda pek ısrarlı değildirler. Bu yüzden sebzeleri onların sevdikleri yemeklerin içine koyup yedirebilirsiniz. Pilav, makarna, köftenin yanına koyacağınız patates püresi, brokoli haşlaması ya da mevsim salatası ile çocuklarınız sebzeyi keyifle yiyecektir. Bunun dışında günde 6 porsiyon tahıllı ve unlu mamülleri çocukların tüketmesi gerekir.

SÜT ÜRÜNLERİNİ SOFRADAN EKSİK ETMEYİN

Her gün bir çocuk en az iki su bardağı süt ya da yoğurt tüketmelidir. Çünkü süt ürünleri kalsiyum açısından oldukça değerli ve zengindir. Ayrıca süt ürünleri çocukların kemik gelişimi ve güçlenmesine büyük ölçüde yardımcı olur. Kahvaltıda yenilen peynir de bu gelişimi destekler.

YEMEKLERİ EĞLENCELİ HALE GETİRMEK

Çocuklarınız yararlı olan şeyleri yeme konusunda ilgili değiller ise onların yemeklerini eğlenceli hale getirebilirsiniz. Tabaklarını süsleyebilir, tabaklarına farklı figürleri soslar ile çizebilir, renkli ve desenli bardak ile tabaklarda onlara yemekleri sunabilirsiniz. Ayrıca sevdikleri yemeklerin yanına çok sevmedikleri yemekleri de koyarak onların keyifli bir yemek zamanı geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

ÇOCUKLAR ÇAY İÇEBİLİR Mİ?

Günümüzde çocuklar çay, kahve ya da kola gibi gazlı ve uyarıcı içecekleri çok fazla tüketiyorlar. Çayın içinde bulunan tein ve kahvenin içinde bulunan kafein gibi maddeler uyarıcı niteliktedir ve zaman içinde bağımlılığa neden olur. Ayrıca çocukların çay içmeleri kandaki demir oranlarını düşürecektir. İçinde birçok zararlı madde bulunan kolanın da asla tüketilmemesi gerekir. Ayrıca bu tarz içecekler çocuklarda hem bağımlılığa hem de sinirliliğe yol açmaktadır. En ideal olan şey bu tarz içecekleri çocuğun hiç tatmaması ve tadını bilmemesidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşırı et tüketimine dikkatÖnceki Haber

Aşırı et tüketimine dikkat

Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyvelerSonraki Haber

Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyvel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar