Şekerbank

Antalya'da Ocak ayında 2 bin hasar ihbarı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya'da Ocak ayında 2 bin hasar ihbarı oldu
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Antalya'da basın toplantısı düzenledi

TARSİM Genel Müdürü Sataoğlu, "Üreticilerimizin Yanındayız"

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Antalya'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, Tarsim Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer katıldı.

Satoğlu, "Ocak ayında 2 bin hasar ihbarı geldi"

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, 01 ve 02 Ocak tarihlerinde narenciye ürünlerinde don hasarı,17 Ocak'ta Demre'den, Aksu, Serik, Manavgat ve Alanya'ya kadar uzanan geniş bir alanda narenciye ürününde ve seralarda hortum, fırtına ve dolu hasarları meydana geldiğini belirtti. Yapılan açıklamada, bu yılın başından itibaren Antalya ve ilçelerinde bitkisel ürün Sigortası branşında  bin 727 adet, sera sigortası branşında ise 310 adet olmak üzere toplamda 2 bin adedin hasar ihbarı alındığını bildirdi.

Satoğlu, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor"

Satoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Sera Sigortası Branşında hortum ve fırtına hasar ihbarları için eksper atamaları vakit kaybetmeden gerçekleştirilmiş olup, ekspertiz işlemleri tamamlanmış durumdadır. Dolu hasarına ilişkin hasar tespit çalışmalarının da tüm hızıyla devam etmekte olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Narenciyenin erkenci çeşidi olan Washington'da don hasarına ilişkin çalışmalar, eksperler tarafından %80 oranında tamamlanmıştır. Bu süreç boyunca narenciye ürününde fırtına hasarlarına ilişkin ihbar almaya devam etmekteyiz. Üreticilerimizin içi rahat olsun. Narenciye ürünündeki hasar tespit çalışmaları, görevlendirilen 80 civarındaki eksper ile 28 Ocak tarihinde tamamlanacak şekilde çoğunlukla Antalya Bölge Müdürlüğü'nün de nezaretinde tüm hızıyla devam etmektedir. Tüm hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını takiben üreticilere hasar ödemeleri,ekspertiz çalışmaları esnasında belirlenen oranlar doğrultusunda ve genel şartlar, tarife ve talimatlarda yer alan uygulama esasları çerçevesinde, poliçe bitiş tarihlerine göre başlanacaktır."

Satoğlu, "Tarım sigortası artık üreticilerimiz için bir ihtiyaçtır"

Frekansı ve şiddeti artan çeşitli riskler ve doğal afetler nedeniyle tarımsal üretim kesintiye uğramakta olduğunu ve üreticilerin zor durumda kaldığını aktaran Satoğlu, " Tarım sigortası artık üreticilerimiz için bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, özellikle bitkisel ürün sigortası branşında üreticilerimizin ürünlerin son poliçe kabul tarihlerini beklemeden tarım sigortalarını yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Üreticilerin özellikle, badem, erik, kayısı, ve elma gibi ürünleri için don hasarına karşı ürünlerini koruma altına almaları konusunda acele etmeleri gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.

İl Müdürü Dallı, "Eski seralar modernize edilecek"

İl Müdürü Ahmet Dallı yaptığı açıklamada; bölge için çok önemli olan seraların asgari standardını sağlamak için hükümet programına da alınmış Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliğinin yayınlandığını belirtti.  Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla seralarını modernize etmek isteyen çiftçilerimiz yüzde sıfır faizli ve 4 yıl geri ödemeli olarak krediden istifade edebileceklerini belirten Dallı böylelikle önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Antalya'da eski seraların büyük bir çoğunluğunun mukavemeti yüksek modern seralara dönüşeceğini kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar yaptığı açıklamada; uygulama tebliğinin yayınlanmasını takiben, 100 bin TL'ye kadar yatırım kredilerinde yüzde 0 faiz, işletme kredilerinde yüzde 50 faiz indirimli kredi kullandırabileceğiz diyen Kabalar "Benim seramın yenilenmeye ihtiyacı var" deyip kredi almak isteyen çiftçilerimizin Kooperatiflerimize gelerek başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik pazara nur yağdıÖnceki Haber

Organik pazara nur yağdı

Üreticinin Belini Büken Kestane Hastalıkları Ele AlındıSonraki Haber

Üreticinin Belini Büken Kestane Hastalık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar