Şekerbank

Ziraat’in tarım kredileri 44.4 milyar liraya ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat’in tarım kredileri 44.4 milyar liraya ulaştı
Tarım kredileri toplamının, 2017 Mart sonunda 44.4 milyar TL’ye ulaştığını belirten Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı M. Cengiz Göğebakan, “Bunun yaklaşık yüzde 37’si yatırım kredilerinden oluşuyor” dedi.

Ziraat Bankası kuruluşundan bugüne ülke tarımına kesintisiz hizmet veriyor. Bankanın 2016 sonunda 42 milyar TL düzeyinde olan tarım kredileri toplamının, 2017 Mart sonunda 44.4 milyar TL’ye ulaştığını belirten Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı M. Cengiz Göğebakan, “Bunun içinde sübvansiyon uygulamaları dışında kullandırdığımız tarım kredilerimiz 11 milyar TL’yi aşmış durumda. Gerek işletme gerekse yatırım kredilerinde vade uzunluğu ve ödeme periyodu tamamen faaliyet konusu, üretim döngüsü ve yatırımın özelliklerine uygun olarak belirleniyor. Tarım kredilerimizin yaklaşık yüzde 37’si yatırım kredileri. Ancak, işletme kredilerimiz de dahil toplam tarım kredilerimizin yüzde 47’si, vadesi 2 yıldan daha uzun olan kredilerden oluşuyor. Bu yapıyla üreticilerimize gelir elde etme dönemleri ve faaliyet döngülerine en uygun ödeme seçeneklerini sunuyoruz” dedi.

DÖRT ANA BAŞLIKTA

Ziraat Bankası’nın tarım bankacılığında da ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesini artırarak sektör liderliğini sürdürdüğünü vurgulayan Göğebakan, “Ziraat Bankası’nda tarım kredileri ana olarak hayvancılık, bitkisel üretim, su ürünleri ve mekanizasyon kredileri olarak dört ana başlıkta izleniyor. Her ana üretim konusu da kendi içinde alt üretim konularına göre detaylanıyor. Bankamızın tarım finansmanındaki temel prensibi, Türkiye’de ekonomik ve kârlı olarak üretilebilen ve sürdürülebilir pazarı bulunan her türlü tarımsal üretim faaliyetinin finansmanı” diye konuştu. 

DANIŞMANLIK DA YAPIYOR 

Göğebakan, şöyle konuştu: “Tarım sektörüne sunduğumuz ürün sepeti, tarladan tabağa kadar tarımsal değer zincirinin tüm halkalarını içeren, üreticilerimizin her türlü finansal ihtiyacını karşılamaya uygun, üretim desenine ve piyasa koşullarına uyumlu finansal çözümleri içeren ürünlerle donatılmıştır. Tarım sektörüne yalnızca kredi kullandırmıyoruz. Bu alanda yatırım yapmak isteyenlere ve üreticilerimize danışmanlık da yapıyoruz. Önceki yıllarda, tamamına yakın kısmı şube içinden yapılan destekleme ödemelerinin yüzde 94’ünü bugün ATM, mobil şube, internet şubesi gibi kanallarımızla yapıyoruz."

Çiftçiye özel emeklilik

“Tüm iştiraklerimizle Türk tarımının kalkınması için kendi alanlarımızda kaliteli hizmet vermeye gayret gösteriyoruz” diyen Göğebakan, Ziraat Sigorta’yla tarım sigortalarında; Ziraat Hayat ve Emeklilik’le çiftçilere özel bireysel emeklilik ve kredi hayat sigortalarında; Ziraat Leasing’le de leasing alanında tarım sektörüne alternatif çözümler sunduklarını söyledi. 

Sözleşmeli üretim kredisi kullandırdı

Tarıın gıda sanayiinin temel konusu olduğu gibi, aynı zamanda iplik, yağ, şeker, ilaç gibi pek çok sanayi koluna da hammadde sağlayan bir sektör olduğunu belirten Göğebakan, “Bu çerçevede sözleşmeli üretim kredilerimizi üreticilerimize ve sanayicilerimize sunuyoruz. Bu modelle üreticimiz pazar ve fiyat gibi pek çok riskini bertaraf edebilmekte, sanayicimiz ise ihtiyaç duyduğu kalitede ve miktarda hammaddeye ulaşabilmektedir. Sözleşmeli üretim modeli kapsamında, farklı konularda üretim yapan 24 bin üreticimize kredi kullandırdık" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu laleye dokunma yürek isterÖnceki Haber

Bu laleye dokunma yürek ister

‘Kanser köy’ün haykırışı: Biz ölüyoruz!Sonraki Haber

‘Kanser köy’ün haykırışı: Biz ölüyoruz!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar