Şekerbank

Ziraat Odalarına her zaman destek olduk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odalarına her zaman destek olduk
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) 26. Genel Kurulu ikinci gün çalışmalarıyla devam etti.
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Ziraat Odalarına her zaman destek olduklarını ifade ederek, "Dar günde, zor günde, iyi günde, güzel günde biz sizlerle birlikte olduk. Bundan sonra da gönül birlikteliğimiz devam edecek" diye konuştu.

Genel seçimler öncesinde verilen vaatlere değinen Eker, kendilerinin vaatlerden değil, hakikatlerden konuşmak durumunda olduklarını söyledi.

"Çiftçinin hiçbir sorunu yok, asla böyle bir şey demedim" diyen Eker, çiftçiliğin, tabiatı gereği zor ve sorunlu olduğunu, hiç beklenmedik bir anda beklenilmeyen sorunlarla karşılaşılabildiğini anlattı.

Tarım sektörüyle ilgili her kararın birlikte alındığını ifade eden Eken, "Eğer 10 yıl içinde benim bakanlığım dönemimde, 'Sayın Bakan sen şu şu şu kararları hiç bize danışmadın, sen bunları yaptın' diyeceğiniz bir konu varsa söyleyin. İşin sırrı burada. Sizinle bizim gönül birliğimiz var, biz birbirimizin dilinden anlarız. Sadece seçim zamanlarında sizinle karşılaşmıyoruz, sadece vaat için de sizinle birlikte bulunmadık. Hep birlikte olduk" dedi.

- "Türkiye'de ekilmeyen arazi yok"-

Eker, Türkiye'de ekilmeyen arazinin olmadığını, mirasçılar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle birinin arazileri ektiğini ancak resmiyette sahip gözükmediği bildirdi. Saman ithalatıyla ilgili eleştirileri anımsatan Eker, "Üreticiyi, eğer karaborsaya mahkum edecek bir sonuca ulaşacaksa ben üretici için dışarıdan saman değil ne gerekiyorsa almaya hazırım. Eğer gerekirse bir daha yaparım, yeter ki üretici mağdur olmasın" ifadelerini kullandı.

Bu sene 10 milyar lira destek verileceğini anlatan Eker, şu an itibarıyla bunun 5 milyar lirasının ödendiğini, yağlı tohum desteği olarak yaklaşık 1 milyar 400 milyon liranın da 27 Mayıs itibarıyla ödeneceğini kaydetti.

Türkiye'de çiftçilerin dünyadaki ülkelerle rekabet gücünü artırmak için maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini bildiren Eker, böylelikle çiftçinin üreteceği gelirlerle daha çok refaha ulaşmasının sağlanacağını söyledi.

-Bakan Eker’e Çiftçi Dostu Şeref Belgesi-

Eker’in konuşmasının ardından TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Bakan Eker’e Çiftçi Dostu Şeref Belgesi verdi. Bayraktar, Bakan Eker ile fevkalade uyumlu, samimi bir çalışma yürüttüklerini, bunda Bakan Eker’in rolünün büyük olduğunu bildirdi. Bayraktar, “Sayın Eker ile bakan olmadan önce TBMM’de Tarım Komisyonu üyeliği ve alt komisyon başkanlığı döneminde uyumlu çalıştık. Tarım Bakanlığı döneminde, bizim görüşümüzü almadan hiçbir kanun çıkmadı. Biz, hakkımızı helal ediyoruz. Hayırlı bir yaşam diliyoruz. Onurla üstlenmiş olduğu 10 yıllık bakanlığı döneminde, Türk çiftçisinin daima yanında, moral kaynağı oldu. Sayın Eker’e Çiftçi Dostu Şeref Belgesi’ni sunmaktan onur duyuyorum” dedi.

Bakan Eker de “en büyük ödül bu. Çiftçi Dostu Şeref Belgesi, bizim için şereflerin en yücesidir” diye konuştu.

Daha sonra sonunda görevde 15 yılını dolduran 9 bölgeden 85 Ziraat Odası başkanına Bakan Eker ve TZOB Genel Başkanı Bayraktar tarafından plaket verildi.

Genel Kurulun ikinci gününe, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M. Hadi Tunç, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür İrfan Güvendi, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ne kadar teşvik verildi?Önceki Haber

Ne kadar teşvik verildi?

Sebze-meyve nakliyecisi FSM'den 'kolay geçiş' istiyorSonraki Haber

Sebze-meyve nakliyecisi FSM'den 'kolay g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar