Şekerbank

Vali, Kayısı İhracatçılarını Dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali, Kayısı İhracatçılarını Dinledi
0

Iğdır İlinde 15/06/2015 tarihi itibariyle Iğdır kayısısının hasadı başlamış olup İhracatçı firmalar Iğdır ilinde yetiştiriciliği yapılan kaysının ihracatını Rusya, Azerbaycan, Irak ve Nahcivan'a yapmaktadırlar.

Iğdır İlinde aktif olarak çalışan ve Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün Ekonomik yatırımları kapsamında % 50 hibe ile yapılan 1.000 ton kapasiteli  Vedat BAĞRI'ya ait Soğuk Hava Deposu, Iğdır Valisi Davut HANER ve Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ERASLAN tarafından incelendi.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ERASLAN  Iğdır Valisi Davut HANER'e konu ile ilgili olarak bilgi verdi

Iğdır Valisi Davut HANER, Kayısının Iğdır için önemi hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu yılki ürün rekoltesinin yüksek olduğu ve ürünlerimizin yurt dışı pazarda yer almasının çiftçimizin yüzünü güldürdüğünü vurguladı. ihracatçıların talep ve sorunlarını dinleyen valimiz, 2015 yılı kaysı üretiminin çiftçilerimize ve ihracatçılarımıza hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bu yıl Iğdır İlinde iklimin mevsim normallerinde seyretmesi nedeniyle üretimde bir sorun yaşanmamış kayısı üreticisinin yüzü gülmüştür.

Iğdır İlinde toplam 27.000.- dekar alanda 275.000 Kayısı ağacı  bulunmaktadır. 2015 yılı tahmini üretim miktarının 30.000.- ton olması beklenmektedir. Dekara verimi ortalama 1.200 kilogramdır. Kayısı çeşidi  Iğdır iline özgü ve çok tanınan,  Sofralık bir çeşit olan"Iğdır Şalak kayısı" çeşididir. Şalak kayısısı, kendine has  aroması ve rengi olan;  sulu ve çok tatlı bir kayısıdır. Ülkemiz Sofralık kayısı çeşitleri içerisinde en iri çeşitlerden birisidir.

"Iğdır Şalak kayısısı"  son yıllarda, gerek yurt içinde gerekse yurtdışı pazarlarında çok aranır olmuştur. Özellikle: Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna ülkelerine yıldan yıla artarak  ihraç edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keban'da menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşılandıÖnceki Haber

Keban'da menengiç ağaçlarına Antep fıstı...

Dişleri beyazlatan kenger sakızıSonraki Haber

Dişleri beyazlatan kenger sakızı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar