Şekerbank

Stajyer Öğrencilerin Eğitimleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stajyer Öğrencilerin Eğitimleri Başladı
0
Değişik üniversitelerin fakülte ve yüksekokullarında halen eğitimini devam ettiren toplam 12 öğrencinin Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde staj eğitimleri başlamıştır.
Stajın başlangıcında; Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Banu Kılıç, Staj sorumlusu Menekşe Kılınç ve stajyer öğrencilerin katılımıyla il müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda stajyer öğrencilere İl Müdürlüğü çalışmaları tanıtılmıştır. Toplantıda bir konuşma yapan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; İl Müdürlüğü olarak tarımsal, hayvansal ve su ürünleri konularında hizmet veren bir kurum olduklarını söyledi. Bu işleri 8 şube ve 8 ilçe müdürlüğü vasıtasıyla yürüttüklerini ifade eden Kırbaş, Müdürlük olarak gıda denetimleri, tarımsal desteklemeler, demonstrasyonlar, çiftçi eğitim çalışmaları gibi konularda ziraat, veteriner, su ürünleri ve gıda konularında eğitim almış teknik elemanlar ve diğer idari personellerle hizmet verdikleri söylemiştir.
Toplantıda daha sonra stajyer öğrencilerin soruları cevaplandırılmıştır.
Toplantıdan sonra stajyerlere il müdürlüğü bahçesinde uygulamalı eğitim verilmiştir. Ziraat Yüksek Mühendisi Alaaddin Türkoğlu tarafından stajyer öğrencilere Meyve bahçesi ve serada verilen uygulamalı eğitimde bahçelerde görülebilen hastalık ve zararlılar, bunlarla mücadele yöntemleri, biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemleri, besin elementi eksikliğinin belirtileri ve giderilme yöntemleri anlatılmıştır. Yine öğrencilere Ahiler Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdare destekleriyle desteklenen ve il müdürlüğümüzce uygulanan “Kadın Çiftçilere Örtüaltı Tarımının Yaygınlaştırılması Projesi” hakkında sera sorumlusu tekniker Osman Baloğlu tarafından serada uygulamalı eğitim verilmiştir. 
Stajın diğer günlerinde stajyer öğrencilere Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün çalışma sahasına giren konularda uygulamalı eğitimlere devam edilecek olup öğrenciler bölümlere göre değişmekle beraber 240-320 saat uygulamalı eğitim alacaklardır.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2015 Yılı Tarım İşçi Ücreti AçıklandıÖnceki Haber

2015 Yılı Tarım İşçi Ücreti Açıklandı

Karapınar'da güneş tarlaları heyecanıSonraki Haber

Karapınar'da güneş tarlaları heyecanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar