Şekerbank

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı.

"Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor. Gercüş ilçesine bağlı Kutlu köyünde bağ bozumu yapan köylülerden Ömer Turan, her yıl sonbaharda bağ bozumu heyecanı yaşadıklarını söyledi.

 

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
 

Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı. "Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, "Mezrone" üzümünün Batman'ın Gercüş ilçesi, Mardin'in Midyat, Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde yetişen bir üzüm çeşidi olduğunu belirtti.

 

 

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
 

Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı. "Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor.

 

 

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
 

Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı. "Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor. Mehmet Turan, yetiştirdikleri "Mezrone" üzümünün bölgeye has bir çeşit olduğunu söyledi.

 

 

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
 

Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı. "Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor. Üniversite öğrencisi Bilal Turan , her yıl bağ bozumunda Batman'dan köye gittiklerini, topladıkları üzümden pekmezin yanı sıra kuru üzüm, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ettiklerini söyledi.

 

 

"Mezrone" üzümünün bağdan pekmeze yolculuğu
 

Batman ve Mardin yöresine ait ve kendine has tadıyla bilinen "Mezrone" üzümünde bağ bozumu zamanı başladı. "Mezrone" üzümü bağlardan toplandıktan sonra özel havuzlarda sıkılarak elde edilen şıradan kuru üzüm, pekmez, pestil, bademli, cevizli ve incirli sucuk elde ediliyor. Gercüş ilçesine bağlı Kutlu köyünde bağ bozumu yapan köylülerden Ömer Turan, her yıl sonbaharda bağ bozumu heyecanı yaşadıklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Kaktüsü yemek menülerine koymanın zamanı geldi"Önceki Haber

"Kaktüsü yemek menülerine koymanın zaman...

Tarladan sofraya gelene kadar fiyatı yüzde 327 arttıSonraki Haber

Tarladan sofraya gelene kadar fiyatı yüz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar