Şekerbank

Meteoroloji 'zirai don' uyarısı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji 'zirai don' uyarısı yaptı
Meteoroloji 'zirai don' uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Nisan Çarşamba ile 24 Nisan Cuma günleri arasında gece ve sabah saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu, Göller Bölgesi, Marmara’nın güneydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde hafif, bu bölgelerin yükseklerinde (1000 metre ve üzeri) orta kuvvetli zirai don riski bulunduğunu bildirdi.

Zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

1. BÖLGE

Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Kırıkkale, Uşak.

Salı günü bölge geneli, çarşamba günü güney orta kesimleri hariç tamamı, perşembe günü ortası ile batısı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

2. BÖLGE

Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta.

Salı günü güney kıyı kesimleri hariç tamamı, çarşamba dünü ortası ile kuzeyi, perşembe günü ortası ile doğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

3. BÖLGE

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce.

Salı ve çarşamba günleri bölge geneli, perşembe günü ortası ile doğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

4. BÖLGE

Antalya, İçel, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis.

Salı ve çarşamba günleri güneydoğusu kuvvetli olmak üzere orta ve doğusu, perşembe günü bölge geneli sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

5. BÖLGE

Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Erzincan.

Salı günü tamamı, çarşamba günü ortası ile güneydoğusu, perşembe günü kuzeybatısı hariç tamamı kuvvetli olmak üzere cumartesi günü güneydoğusu diğer günler bölge geneli yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

6. BÖLGE

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl.

Salı, çarşamba ve perşembe günleri kuzeybatısı kuvvetli olmak üzere salı ve cuma günleri ortası ile doğusu, çarşamba günü kuzeybatısı, perşembe günü bölge geneli, cumartesi günü doğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

7. BÖLGE

Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Karabük.

Salı ve perşembe günleri güneydoğusu kuvvetli olmak üzere salı, çarşamba ve perşembe günleri bölge geneli, cuma günü doğusu yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgarı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

8. BÖLGE

Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli.

Salı ve çarşamba günleri güneydoğusu, perşembe günü güneyi kuvvetli olmak üzere salı, çarşamba ve perşembe günleri bölge geneli, cuma günü doğusu yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

9. BÖLGE

Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri.

Salı günü bölge geneli, çarşamba günü doğusu ile kuzeybatısı, perşembe günü kuzey orta kesimleri hariç tamamı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakırçay’ın Tarım Ve Hayvancılıktaki Sorunları Masaya YatırılıyorÖnceki Haber

Bakırçay’ın Tarım Ve Hayvancılıktaki Sor...

Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursiyerlerine SertifikaSonraki Haber

Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursiyerlerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar