Şekerbank

Kursiyerlere uygulamalı zeytin eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kursiyerlere uygulamalı zeytin eğitimi
AYDIN’ın Didim İlçesi’nde düzenlenen zeytin yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlere, pratik olarak zeytin ağacı budama eğitimi verildi.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu, Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası’nın işbirliğiyle verilen zeytin yetiştiriciliği kursuna 9’u kadın 20 kursiyer katıldı. Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde verilen teorik eğitimin ardından zeytin arazisinde pratik olarak zeytin ağacı budama eğitimi verildi.

Taşburun’da bulunan zeytin arazisinde verilen eğitime, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halis Yaşar, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve kursiyerler katıldı. İlk olarak çiftçi Hüseyin Altınhan’ın arazisi gezilerek budanmış zeytin ağaçları kursiyerlere gösterilirken, ardından yan tarafında bulunan arazideki zeytin ağaçlarında budama yapıldı.

Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisi İlker Çolak, zeytin ustası yetiştirmek için eğitimlere başladıklarını belirten İlker Çolak, eğitimlerin 7 Ocak 2016 tarihinde sona ereceğini söyleyerek "5 arkadaşımız, hafta içi 5 gün boyunca kursiyerlerimize zeytinin ilk fidanı yetiştiriciliğinden tesislere, hastalık zararlıları, gübrelemesi, toprak tahlilleri hakkında bilgiler vererek altyapıyı oluşturduk. Bugün de araziye çıktık ve budamayı öğretiyoruz" dedi.

YÖNDEN: "DİDİM’İN TARIMDA POTANSİYELİ VAR"

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise zeytin yetiştiriciliği kursunun bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirterek, geçen yıl düzenlenen kursa kendisinin de katıldığını ve zeytin yetiştirdiğini söyledi. Didim’de zeytinin önemli olduğunu belirten Kaymakam Yönden, "Turizm, Didim için vazgeçilmez bir unsur ama organik tarım anlamında da çok ciddi potansiyelimiz var. Bunun için hem Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, hem Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve hem de Ziraat Odası Başkanlığı olarak çok ciddi çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. Didim bölgesinde bir miktar ağaçtan elde edilen zeytinin yanı sıra, soğuk sıkım sistemi içerisinde dünya şampiyonu olan zeytinyağları yetiştirilmeye başlandığını aktaran Yönden, bunun için Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları olarak çalışmaların arkasında durduklarını ve sonuç almaya başladıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domatesi Noel kurtardıÖnceki Haber

Domatesi Noel kurtardı

Zeytinyağı Konya'ya Konuk OluyorSonraki Haber

Zeytinyağı Konya'ya Konuk Oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar