Şekerbank

Koyun ve keçi sütü fiyatları artmaya devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koyun ve keçi sütü fiyatları artmaya devam ediyor
İnek sütünde arz fazlası nedeniyle fiyatlar gerilerken koyun ve keçi sütünde artan talebin etkisiyle fiyatlardaki yükseliş devam ediyor

İnek sütünde fiyatların arz fazlası nedeniyle gerilemesine rağmen koyun ve keçi sütünde fiyat artışı devam ediyor.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de koyun ve keçi sütüne her geçen gün talep arttığını belirterek, tüketicinin koyun ve keçi sütünü sağlıklı bulduğu için bu ürüne yöneldiğini söyledi.

İnek sütündeki fiyat gerilemesinden etkilenmediklerini dile getiren Türer, "Fiyatlarımız geçen yıldan daha yüksek, geçen yıl keçi sütü 1,60 liraydı. Bu yıl ise 1,65 lira yaptık. Koyun sütünde de 2,25 liradan 2,32 liraya çıkardık. Bir çok kişi keçi ve koyun sütünde de fiyatların düşmesini beklerken böyle olmadı" dedi.

Türer, fiyatların dengede kalmasından kurdukları soğuk zincirin önemli katkısının olduğunu, bu sistem sayesinde raf ömrünü uzattıklarını ve süt endüstrisinin istediği kalitede ham madde verme imkanını sağladıklarını dile getirerek, keçi ve koyun sütünden elde edilen süt ürünlerine olan talebin de sürekli artmasıyla besici açısından olumlu bir ortamın oluştuğunu kaydetti.

- İşin sırrı soğuk zincirde

Küçükbaş hayvancılıkta üretimi bulunan diğer bölgelerde soğuk zincirin kurulamadığını bu nedenle İzmir'den Türkiye'nin dört bir yanına keçi sütü gönderdiklerine dikkat çeken Türer, talebe yetişemez durumda olduklarını, bu nedenle koyun ve keçi yetiştiriciliğini teşvik ettiklerini ifade etti.

Türer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazarlamayla ilgili şu an bir sıkıntımız yok. İhracat konusunda da talepler artışa geçti. Malezya ve Azerbeycan'a ihracata başladık, Suudi Arabistan'dan da önemli bir talep var. Soğuk zincirin ihracatta da kapıları bize açacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Türer, koyun ve keçi sütünün anne sütüne yakın ve sindiriminin kolay olması, bebeklerde alerjik etki yapmaması, yaşlılarda fazla proteini vücuda aktarması ve yüksek kalsiyum içermesi nedeniyle tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre 2015 yılında Türkiye'de 1 milyon 658 bin ton küçükbaş hayvan sütü toplandı, bunun yaklaşık 280 bin tonunu karşılayan İzmir, bu alanda ilk sırada yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Don beklentisi fındık fiyatını artırdıÖnceki Haber

Don beklentisi fındık fiyatını artırdı

Tire Süt’ün Başkanı anlattı: Et ve Sütte Kriz Nasıl ÖnlenirSonraki Haber

Tire Süt’ün Başkanı anlattı: Et ve Sütte...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar