Şekerbank

Kadın Çiftçiler Tıbbi Bitkilerle Şifa Dağıtacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçiler Tıbbi Bitkilerle Şifa Dağıtacak
Kadın Çiftçiler Tıbbi Bitkilerle Şifa Dağıtacak

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR,  Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursları sonucunda 37 kadın çiftçiye sertifikaları dağıtıldı.

Menteşe İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Muhammed Sevinç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet İdar, Menteşe İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ersan Erken ile birçok İlçe Müdürü, yetkili ve çiftçi katıldı. Açılış konuşmasında Mahalle Muhtarı Süleyman Boz tüm konuklarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi. Eğitime katılan kadın çiftçiler adına Yasemin Gencer konuşmasında eğitimlerin kadınlara çok fayda sağladığından bahsederek bu tip eğitimlere kadın çiftçilerin talebinin çok olduğunu ve kursların devamını istediklerini dile getirdi. İl Müdürlüğü personeli Dr. Songül Topal konuşmasında; son yıllarda tıbbi ve aromatik bitkilere ilginin hayli arttığını ve öncelikle Avrupa'da, geçen sene de Sağlık Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikle fitoterapinin artık bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul edildiğini dile getirdi.  Eskiden kocakarı ilaçları olarak küçümsenen otlarla tedavi yönteminin, şimdi bilimsel olarak doktor gözetiminde uygulanır hale geldiğini ve bu sebeple ilginin arttığını dile getirdi. İl Müdür Vekili Muhammed Sevinç son yıllarda gelişmeler bu tür bitkilerin yetiştiriciliğini ön plana çıkardığını ve Muğla'nın da bu yetiştiricilikte iddialı illerden olabileceğini vurguladı. Bu kurslarla çiftçilerimiz tıbbi bitkilerin yetiştiriciliğini öğrenerek kendilerine yeni gelir kapıları oluşturabileceklerini ve kadın çiftçilerimizdeki çalışma azmi ve isteğinin bu çalışmalarda çok umut verici olduğunu söyleyerek sertifika alan tüm kursiyerleri kutladı.  

Çiftçiler, bu kurslar bitkilerin tıbbi özelliklerini tanıdıklarını toplanma mevsimleri, toplama metotları, muhafaza koşulları ve bitki çaylarını ya da bitkilerin kullanılma yöntemleri hakkında bilgilendirildiklerini ve bu anlamda genel kültürlerini artırdıkları için memnuniyetlerini dile getirdiler. Nisan ve Haziran aylarında düzenlenen iki kursta 37 kişi sertifika almaya hak kazanarak belgeleri törenle dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOP Hayvancılık Çalıştayı YapıldıÖnceki Haber

KOP Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı

Her kapasite artışı, yeni istihdam alanları demektir.Sonraki Haber

Her kapasite artışı, yeni istihdam alanl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar