Şekerbank

İncir Üreticilerine Ücretsiz Ekşilik Böceği Tuzağı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İncir Üreticilerine Ücretsiz Ekşilik Böceği Tuzağı Dağıtıldı

Aflatoksinle mücadele amacıyla son 4 yılda  olduğu gibi bu yıl da Ege İhracatçı Birlikleri tarafından üreticilere ücretsiz dağıtılmak üzere ekşilik böceği tuzağı yaptırılmıştır.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürlüğü ve  Ege İhracatçı Birlikleri konu sorumlularının ortak çalışmaları ile tuzakların dağıtılacağı merkezler tespit edilmiş ve daha sonra Tariş'in sağladığı araçla tuzaklar üreticilere dağıtılmak üzere ilçe Müdürlüklerine ve muhtarlara teslim edilerek onların aracılığı ile üreticilere ulaştırılması sağlanmıştır. Tuzaklarla birlikte üreticilere afiş ve lifletlerde verilmiştir. Ayrıca tuzakların asılması ve tekniğine uygun kullanılması konularında İlçe Müdürlüklerindeki teknik personel tarafından  üreticilere teknik destek sağlanacak.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Aydın'da dağıtılmak üzere yaptırılan 20.500  adet tuzak; Yenipazar, Nazilli, Bozdoğan ve Sultanhisar ilçelerine dağıtılmıştır. Dağıtılan bu 20.500 adet  tuzakla Yenipazar, Nazilli, Bozdoğan ve Sultanhisar İlçelerindeki yaklaşık  24.600 dekar alanda ekşilik böceği ile mücadele yapılması sağlanmıştır. Dağıtılan tuzaklar iyi kullanılması ve sezon sonu iyi saklanması durumunda 4-5 yıl kullanılabilecektir. Tuzakların dağıtımı sırasında üreticilere tuzakları doğru kullanmaları konusunda ayrıca bilgi verildi.

İncir, Aydın'da kapladığı 362.784 dekar  alan  ve  yaklaşık 60.000 tonluk kuru incir üretimiyle önemli bir yer teşkil etmektedir. İncir aynı zamanda Aydın'da en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür. Kuru incir ihracatının önündeki en önemli sorunlardan biri AFLATOKSİN'dir. Aflatoksinin yayılmasındaki en önemli etkenlerden biri ise ekşilik böcekleridir. Bu zararlı bahçe ve depolardaki incirlerde yaptığı doğrudan zararının yanı sıra aflatoksini oluşturan mantarların meyveden meyveye taşınmasında vektörlük yaparak yayılmasını sağlaması ve özellikle karanlık odalarda tespit edilemeyen iç aflatoksinin oluşumunu sağlaması sebebiyle önem kazanmaktadır. Bu zararlıyla mücadeledeki en etkin yöntem ise besi yem tuzağının kullanılmasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanlış yapılan diyetler kilo aldırıyorÖnceki Haber

Yanlış yapılan diyetler kilo aldırıyor

300 Kilo Kaçak Avlanan Balık Ele GeçirildiSonraki Haber

300 Kilo Kaçak Avlanan Balık Ele Geçiril...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar