Şekerbank

Hayvan Nakilleri Terminallerde Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan Nakilleri Terminallerde Yapılacak

İzmir'de bir otelde düzenlenen ve Ortak Akıl Toplantılarının 6'ncısı olan Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'na katılan Çelik, hayvancılıkla ilgili açıklamlarda bulundu.

"Hayvancılıkta ithalatçı ülke olmaktan kurtulmalıyız"

Bakan Çelik, Türkiye'nin hayvancılıkta ithalatçı ülke olmaktan mutlaka kurtulması gerektiğini söyledi.

ESK'da 7 bin tonun üzerinde karkas etin 23,3 liradan alıcı beklediğini ancak kasapların bu fiyata yanaşmadığını anlatan Çelik, "İthal edip etin fiyatı 15 lira derdik, herkes de alkışlardı ama o zaman hayvancılık bitecekti. ESK'da 70 binin üzerinde kesim için sıra bekleyen hayvan var. Her şeyi konuşacağız, her şeye açık olacağız ama bir şeye kapıları sonuna kadar kapatacağız, ikiyüzlülüğe, çifte standarda geçit vermeyeceğiz."

Hayvan varlığı envanterini gözden geçirmek amacıyla 81 ilde tekrar sayıma başlandığını belirten Çelik, hayvancılıkta ari bölgenin genişletilmesi amacıyla sadece işletme bazlı değil topyekûn hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Birliklere ödenmesi gereken para bakanlıkça verilecek"

Çelik, hayvan nakilleriyle ilgili 6-7 terminal kurulmasının planlandığını kaydederek üretici birliklerinin de "bitkisel üretim ve hayvansal üreticiler birliği" adı altında toplanmasının planlandığını bildirdi.

Birliklerin üreticilerden para almasının sıkıntıya yol açtığına işaret eden Çelik, birliklere ödenmesi gereken paranın, bakanlıkça verileceğini dile getirdi.

Çelik, birliklerin hizmet alanı olduğunu anımsatarak, "Mesleğe dönüştürürsen, hanlar hamamlar, para pul konuşulur. İşin içinde olacaksın ki derdini anlatırken ıstırabını çekerek anlatacaksın. Bize çileyi çeken insanlar lazım ki böylece ileriye sağlıklı şekilde yürüyelim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamilelikte uzak durulması gereken 10 hurafeÖnceki Haber

Hamilelikte uzak durulması gereken 10 hu...

Yayla Seracılarına Koruyucu Kıyafet Ve Malzeme Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Yayla Seracılarına Koruyucu Kıyafet Ve M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar