Şekerbank

Ekili Alanlarda Dolu Zararı Meydana Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekili Alanlarda Dolu Zararı Meydana Geldi
0

​Kırıkkale ili Keskin ilçesinin; Göçbeyli, Büyükceceli, Hacıömersolaklısı, Takazlı, Çamurabatmaz, Barakobası köyleri, Karakeçili ilçemizin Sülübük köyü ve Bahşılı ilçemizin Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde aşırı yağış ve dolu yağışı sebebiyle hububat, ayçiçeği. şekerpancarı, nohut, bağ alanları ve sebze ekili alanlarda ürünler % 30-80 arasında zarar gördü. Zarar gören alanlarda Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü teknik elemanlardan oluşan ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı.
Bu kapsamda şu ana kadar merkez ve 8 ilçede 4.302 çiftçinin 121 bin dekar ekili alanında, buğday, arpa, bağ, meyve, sebze, nohut, kuru fasulye, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerinde zarar meydana geldiği anlaşıldı. 
Aşırı yağış zararına maruz kalan Keskin ve köyleri, Karakeçili Sülübük ve Bahşili ilçemizin Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcıları Gürsel Doğan ve Ekrem Şener, Karakeçili İlçe Müdürü Aydın Bütün ve teknik elemanlar birlikte incelemelerde bulundu. 
Arazide oluşan zararla ilgili olarak
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık  % 30-80 oranına zarar tespit ettiklerini, kesin sonuçların hasar tespit çalışmalarının bitirilmesiyle anlaşılacağını söylemiştir. Kırbaş; 10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarını bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için ilçe Tarım müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söylendi. Üreticilere afetlere karşı % 50 devlet destekli Tarım Sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır uyarısında bulunuldu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manyas’taki Domateslerde Mildiyö Hastalığı GörüldüÖnceki Haber

Manyas’taki Domateslerde Mildiyö Hastalı...

Fındıkta rekolte tahmin çalışması başladıSonraki Haber

Fındıkta rekolte tahmin çalışması başlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar