Şekerbank

Dürtmen Yaylasında Çilek Hasat Etkinliği Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dürtmen Yaylasında Çilek Hasat Etkinliği Yapıldı
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “Çilek oldukça rağbet gören ve iyi fiyatlara alıcı bulan bir ürünümüz olması hasebiyle üretiminin Bakanlığımızca desteklendiği bir üründür”

Samsun İli Alaçam İlçesi Dürtmen Yaylası’nda Çilek Hasat Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sönmez, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğünden teknik personel ile üreticiler katıldı.

Törende konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, kurum olarak çilek üretimini önemsediklerini belirterek: “Bu yıl, İlçe Müdürlüğümüz aracılığıyla 21 üreticimiz 54 dekar alanda çilek üretimi yapmıştır. Hedefimiz, 2023 yılı içerisinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz öncülüğünde %70 hibe desteği ile üretimin 65 dekar alana çıkarılmasıdır” dedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da yaptığı konuşmasında: “Çilek oldukça rağbet gören ve iyi fiyatlara alıcı bulan bir ürünümüz olması hasebiyle üretiminin Bakanlığımızca desteklendiği bir üründür. Aldığımız karar üzere, önümüzdeki dönem üretim planlamamızda her İlçemizde her ürünün azar azar yetiştirilmesinden daha çok her İlçede en iyi yetişen ürünler üzerine eğilmeyi planlıyoruz. Yani her ürün nerede en iyi performansı gösteriyor ise orada yoğun olarak yetişecek.

Dolayısıyla şu an bulunduğumuz Dürtmen Yaylamızın parçalı ve engebeli arazisi ile 1000 ve üzeri rakımında tat ve koku açısından da çilek en iyi şekilde yetiştiği için buralarda bu ürüne önem verdik. Samsun Büyükşehir Belediyemizin 2021- 2022 ve 2023 yıllarında özellikle malç ve fide anlamındaki destekleri ile yine DOKAP’tan 2023’te 50 üreticimize 3’er dönümden sağlanan toplamda 150 dekar alanda 750 bin TL bütçeli Projemiz bu anlamda önemlidir ki bu üreticilerimiz ürünlerini geçtiğimiz yıl 25 ila 40 TL gibi fiyatlara sattılar. İnsanımızı, hep ifade ettiğimiz gibi doğduğu yerde doyurma hedefimizle talep oldukça bu konuda üretime devam edeceğiz.  

Hâlihazırda 2023 yılı itibariyle; Yukarı Kuşak diye tabir ettiğimiz Kızlan Mahallesinde 4 üreticimiz 9 dekar alanda, Umutlu mevkiinde 6 üreticimiz 16 dekar alanda ve Vicikler’de 6 üreticimiz 21 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapmaktadır. Yine aynı bölgede; Alidedebölmesi’nde 2 üreticimiz 4 dekarda, Tepebölmesi’nda 1 üreticimiz 1 dekar alanda, Kapaklı’da 1 üreticimiz 2 dekar alanda, Gökçeağaçoymağı’nda 1 üreticimiz 1 dekar alanda olmak üzere toplamda 21 üreticimiz 54 dekar alanda çilek üretimi yapmaktadır.

İlçemizin geri kalan mahallelerini de dâhil ettiğimizde toplamda 65 dekar alanda çilek üretimi yapılmaktadır. Bu sayının daha da artması için 2023 yılında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz öncülüğünde %70 hibe ile 50 üreticimize toplamda 150 dekar alanda çilek fidesi, malç naylonu, damlama sulama aparatları, sulama deposu verilecektir.

Sözlerimi bitirirken; Samsun Valimiz Doc. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Başkan Mustafa Demir nezdinde Büyükşehir Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve çalışanlarına, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim Birimi ve Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğünden ilgili personelimize, DOKAP Başkan ve tüm çalışanları ile üreticilerimize teşekkürlerimi bildiriyor;

Bakanlığımızın da sürekli vurguladığı ‘Sen Yeter ki Üret’ sloganımız doğrultusunda çalışanın üretenin her daim yanında olacağımızı hatırlatarak bol bereketli bir hasat sezonu dilerim” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbanlık alırken sağlıklı hayvanların seçilmesi büyük önem taşımaktadır’Önceki Haber

Kurbanlık alırken sağlıklı hayvanların s...

Motorine büyük zam geldiSonraki Haber

Motorine büyük zam geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar