Şekerbank

Dikkat: Meteorolojiden 4 Günlük Zirai Don Raporu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dikkat: Meteorolojiden 4 Günlük Zirai Don Raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Günlük Zirai Don Risk Tahmin Haritalarını yayınlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Günlük Zirai Don Risk Tahmin Haritalarını yayınlandı.

Resimler mobil uyumlu uygulamada gözükmemektedir. Web sayfasına geçiş yaparak resimleri görebilirsiniz.

1. BÖLGE

Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Kırıkkale, Uşak.

Perşembe günü tamamı kuvvetli olmak üzere çarşamba, perşembe ve cuma günleri bölge geneli yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan günlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

2. BÖLGE

Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta.

Perşembe günü güneyi kuvvetli olmak üzere çarşamba günü güneybatısı hariç tamamı, perşembe günü bölge geneli, cuma günü güneyi ile kuzeydoğusu yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

3. BÖLGE

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce.

Perşembe günü doğusu kuvvetli olmak üzere çarşamba günü ortası ile doğusu, perşembe günü bölge geneli, cuma günü doğusu yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

4. BÖLGE

Antalya, İçel, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis.

Perşembe günü batısı kuvvetli olmak üzere çarşamba, perşembe ve cuma günleri güneydoğusu hariç tamamı, cumartesi ve pazar günleri ortası ile doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

5. BÖLGE

Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Erzincan.

Periyot boyunca bölge geneli yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun değildir.

6. BÖLGE

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl.

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri ortası ile doğusu, cumartesi günü doğusu, pazar günü bölge geneli yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

7. BÖLGE

Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Karabük.

Perşembe günü batısı kuvvetli olmak üzere çarşamba, perşembe ve cuma günleri bölge geneli, cumartesi ve pazar günleri ortası ile doğusu yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygudur.

8. BÖLGE

Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli.

Çarşamba günü güneybatısı hariç tamamı, perşembe ve cuma günleri bölge geneli, cumartesi günü güneyi ile doğusu, pazar günü ortası ile güneyi yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygudur.

9. BÖLGE

Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri.

Perşembe günü ortası ile batısı kuvvetli olmak üzere çarşamba, perşembe ve cuma günleri bölge geneli, cumartesi ve pazar günleri güneydoğusu yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın güney yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edilmektedir. Üreticilerin ilaçlamada rüzgârı dikkate almaları önerilir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu balık kendini köpek sanıyorÖnceki Haber

Bu balık kendini köpek sanıyor

3 ton kaçak çay ele geçirildiSonraki Haber

3 ton kaçak çay ele geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar