Şekerbank

Bursa Siyahı İnciri Yetiştiriciliği ve Sorunları Ele Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa Siyahı İnciri Yetiştiriciliği ve Sorunları Ele Alındı
Bursa Siyahı İnciri, hasat işleminin tamamlanmasından sonra 09 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile yetiştiriciliği ve üretiminde karşılaşılan sorunları ile ele alındı.

Bursa Siyahı İnciri, hasat işleminin tamamlanmasından sonra 09 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile yetiştiriciliği ve üretiminde karşılaşılan sorunları ile ele alındı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısına İl Müdürü Ömer Çelik, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Bursa Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Başkanı Nafiz Kaya, İlçe Ziraat Oda Başkanları ve çok sayıda üretici katıldı.

Bursa siyahı inciri doğal şartlarda yetiştiriciliğe uygun bir ürün;

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK eğitim toplantısının açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında Bursa Siyah İnciri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak,  " Bursa siyah inciri kendine has rengi, tadı ve nefaseti ile Bursa'ya özgü, doğal şartlarda yetiştiriciliğe uygun bir meyve olup, bu alanda bir marka durumundadır. Türkiye Siyah İncir üretiminin % 90 'ını Bursa Siyah İnciri karşılamaktadır. 2014 yılı Bursa Siyahı incir ihracatı  18.000 ton taze,  3.000 ton dondurulmuş olmak  üzere toplam 21.000 ton olarak  gerçekleşmiş ülkemize 25-28 milyon dolar döviz girdisi sağlanmıştır.

Ülkemiz ve İlimiz için böylesine önemli ve değerli olan Bursa Siyah İnciri üzerine konusunda üreticilerimizden gelen talep doğrultusunda, Bakanlığımız ve Ziraat Odaları Birliği tarafından planlanan ve konu uzmanı teknik elemanların sunum yapacağı toplantının üreticililerimiz için aydınlatıcı ve yol gösterici olmasının dilerim." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İncir Yetiştiriciliği, Meyve Hastalıkları, İç Kararması ve Mücadelesi, Temiz İlek Elde Edilmesi Yöntemi, İncirde Kök, Gövde Dal, Yaprak Hastalıkları ve Mücadelesi Yöntemleri, İncir Zararlıları ve Mücadele Yönetimi konuları; Aydın İncir Araştırma Enstitüsü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü konu uzmanlarınca üreticilere sunumlarla anlatıldı.

Eğitim programı üreticilerden gelen soruların tartışıldığı sonuç ve tartışma bölümü ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Fidanı DağıtıldıÖnceki Haber

Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Fi...

Siyez Buğdayı Paneli YapıldıSonraki Haber

Siyez Buğdayı Paneli Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar