Şekerbank

ANIMALL ANTALYA Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANIMALL ANTALYA Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor
Antalya'da ilk defa düzenlenecek Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 23 Kasım'da Expo Center'da düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Antalya'da ilk defa düzenlenecek Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı 23 Kasım'da Expo Center'da düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın toplantısına Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Metin Yaraşçı, Antalya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Zeliha Öztürk, Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, DLG Fuarcılık Genel Müdürü Nezih Sayuran ve basın mensupları katıldı.

Antalya Expo Center'da 25 Kasım 2015 tarihinde açılacak fuar 28 Kasım'da sona erecek.

Dallı, Antalya'nın ekolojisi, coğrafyası, sulama imkanları hayvancılık için çok uygun

Fuarın Antalya için önemli olduğunu kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, "Antalya Teke yöresinin başkenti. Küçükbaş hayvancılık noktasında çok önemli bir konumdayız. Küçükbaş hayvan varlığı itibariyle Türkiye'de 6.sıradayız. Zengin bir ekolojisi ve coğrafyası olan bir iliz. Sıfırdan iki bin rakıma kadar üretim yapılan bir bölge. Manavgat, Elmalı, Alanya, Serik ilçelerimizin yaylaları hayvancılık için son derece elverişli. Antalya aynı zamanda yıl boyu 12 milyon turisti ağırlamakta. Bu insanların kırmızı et ihtiyacının da karşılanması noktasında bu sektör önem taşımakta. 170 bin büyükbaş hayvanımız var. İlimizin ekolojisi hayvan yetiştiriciliğinde temel girdi olan ot ve yem bitkilerinin yetiştirilmesine de son derece uygun. Coğrafya ve sulama imkanlarımız gelişmiş "dedi.

Dallı, Fuara Bakanlık olarak katılıyoruz

Antalya'nın aynı zamanda bir fuar ve kongre merkezi olduğunu belirten Dallı, " Bu fuar Antalya için önemli .  Alt yapı imkanlarımız uygun. Biz de bu fuarda Bakanlık olarak büyük bir alanda yer alacağız. Ziyaretçilere bilgilendirmede bulunacağız. Seminerler olacak. Cuma günü sadece kadın çiftçilerimiz ile ilgili bir etkinliğimiz olacak. Aynı zamanda tarımtv üzerinden canlı yayınlar yapılarak internet üzerinden kullanıcılara ulaşılacak ve fuarı duyurmuş olacağız" diye konuştu.

Fuarın bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan fuarın 10 bin metrekare alanda 57 firmanın katılımı ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Erdoğan, En iyi çoban köpeği yarışması

Fuarda ağırlıklı olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektörüne ilişkin alet ve ekipmanların yer alacağını aktaran Erdoğan fuar kapsamında Çoban Köpeği ırkı tanıtımı, koyun ve keçi ırklarının tanıtımı, en iyi çoban köpeği yarışması ve buzağı yarışması yapılacağını kaydetti.

Erdoğan, Hedefimiz dünyanın en büyük ikinci hayvancılık fuarı olmak

DLG fuarcılık tarafından çift haneli yıllarda Almanya Hanover'de düzenlenen dünyanın en büyük hayvancılık fuarının Türkiye versiyonunu Antalya'da tek haneli yıllarda Animall Antalya olarak yapacaklarını aktaran Erdoğan hedeflerinin dünyanın en büyük ikinci hayvancılık fuarı olmak olduğunu kaydetti.

Suyaran, Bu fuar bir başlangıç

DLG Fuarcılık Genel Müdürü Nezih Sayuran şunları söyledi; "Geçtiğimiz günlerde Almanya'da düzenlenen hayvancılık fuarına Türkiye'den 111 firma katılmıştı.6 bin metre kare alanda yer aldılar. İz diyoruz ki Antalya'da neden olmasın? Türkiye'de tarım sektörü her geçen yıl çığ gibi büyüyor. İhracatı arttırmak için elinden geleni yapıyor. Antalya çok nefis bir tatil şehri ama aynı zamanda bir fuar ve kongre merkezi. Yıl boyu bu tür etkinlikler yapılabilir. Çünkü ılıman bir şehir. Biz de zaten yaptığımız araştırma neticesinde Antalya'da olmasına uluslararası taşımacılık, turistik yapısı ve konaklama imkanları nedeniyle karar verdik. Bu bir başlangıç. Hedefimiz iki yıl sonra 40 bin metrekare alanda bu fuarı yapmak. Buna ulaşmak için çalışmamız lazım. Türkiye'nin bu tip fuarlara ihtiyacı var. Ölmeyecek tek şey var o da tarım sektörü. Tarım sektörü olmazsa bu iş ile geçimini sağlayan insanlarımız aç kalır. O nedenle bu sektör desteklenmeli ve ayakta tutulmalı" .  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Güzel Ballar YarıştıÖnceki Haber

En Güzel Ballar Yarıştı

Çiftçilere Budama Eğitimi VerildiSonraki Haber

Çiftçilere Budama Eğitimi Verildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar