Şekerbank

Angola Heyetinden, Tarım Krediye Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Angola Heyetinden, Tarım Krediye Ziyaret

Tarım Kredinin faaliyetleri hakkında bilgi almak ve olası işbirlikleri için,  Angola’dan General Altino Carlos dos Santos ile Consultaviaçã S.A.R.L şirketi Genel Müdürü Jeremias Pedro Fernando,  Genel Müdür İrfan Güvendi ve Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güngör’le Merkez Birliği’nde bir araya geldi.

Genel Müdür Güvendi ile makamında görüşen Misafir Heyete daha sonra tanıtım filmi ve sunum eşliğinde, Tarım Kredi’nin ve bağlı şirketlerin faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi.  Sunumun ardından Genel Müdür Yardımcısı Güngör, misafir heyetin sorularını cevaplandırdı.

Angola’da yaşanan iç savaşın sona ermesi ile Angola’daki geniş tarım alanlarında tarım faaliyetlerinin yeniden gerçekleştirmek istediklerini belirten Altino Carlos dos Santos “Tohum, tarım ilacı, toprak analizi, gübreleme, know-how vb. gibi ihtiyaçların temini gibi konularda destek istiyoruz. Tarım Kredi de yapısı itibarı ile tarım ve kooperatifçilik olgusunun güçlü olduğu, örnek alabileceğimiz bir kurum. Türkiye’de tarımsal kooperatifçilik faaliyetlerinin nasıl yürüdüğünü inceliyoruz. Burada gördüğümüz faydalı uygulamaları, bilgileri, Tarım Kredi’nin de yardımıyla ülkemize de uygulamaya çalışacağız. Bizleri kurumunuzda kabul etme nezaketi gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gelişmekte olan ülkelerdeki sorunların çözümünde kırsal kalkınmanın anahtar strateji haline geldiğini belirtenGüvendi, “Tarım Kredi de tarım ve kooperatifçilik konularında tecrübeye saihp köklü bir kurum. Tarım sektöründe bölgesel ve kırsal kalkınmanın etkin olarak yürütülmesi ve hedef bireylere ulaşmadaki başarı ancak etkin gruplar üzerinden olmaktadır. Bunun için de öncelikle iyi bir ön araştırma yapılması gerekmektedir. Bunlara ek olarak, Kırsal alanlar yaşamak ve çalışmak için sürdürülebilir ve çekici hale getirilmelidir, Kırsal altyapıya öncelik verilmelidir, Kırsal kalkınma sorunlarına ait çözümler toplum katılımını ve toplum dinamiklerini temel almalıdır. Hepsinden önemlisi kırsal kalkınma çalışmalarına başlanmadan önce, kırsal kalkınmanın sunulan kırsal toplum için bir “YENİLİK” olduğunun bilincinde ve sorumluluğunda programa yönelik tanıtıcı, bilgilendirici yayım çalışmalarına başlanmalıdır. Bilinç yaratıldıktan sonra programın sahiplenilmesi ve katılımcılık daha başarılı olacaktır. Tarım Kredi olarak projelerimizi ve tarım sektöründeki tecrübelerimizi, bilgi aktarımı ile birlikte sunmaktan memnuniyet duyarız. Her türlü yardım, danışmanlık ve işbirliğine hazırız.” İfadelerini kullandı.

Genel Müdür Yardımcısı Güngör ise, “ Tarım alanlarının mevcut durumunun analizi yapılmalıdır. Her bölgenin fiziksel özellikleri, kırsal alanda yaşayanların sosyo-ekonomik özellikleri ve kaynaklarına göre kırsal kalkınma planları hazırlanmalıdır. Her bölgenin eğitim düzeyi, yaşama bakış açıları ve diğer sosyal, ekonomik, kültürel yönleri farklı olacağından bölgedeki bireylerle iletişimde kopukluklar yaşanmaması için alana uygun yayım faaliyetleri strateji olarak benimsemelidir. Tarım sektöründeki deneyimlerimizi paylaşarak, İki ülke arasında ilişkilerin daha da geliştirilerek yeni işbirliklerinin oluşabileceğine inanıyor ve bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının ardından Genel Müdür Güvendi, günün anısına General Altino Carlos dos  Santos’a çini tabak hediye etti.

Toplantıya Kurumsal İletişim Müdürü Murat Yılmaz, Kurumsal İletişim Müdürlüğü Uzman Yardımcısı BurçakAkansel,  Armada İç ve Dış Ticaret Şirketi Genel Müdürü Tufan İlhan da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Habur'un açılması patates üreticisini sevindirdiÖnceki Haber

Habur'un açılması patates üreticisini se...

Yeşil soğan üreticisinin yüzünü güldürdüSonraki Haber

Yeşil soğan üreticisinin yüzünü güldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar