Şekerbank

4. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı Törenle Açıldı
Çorum ve çeşitli illerden yaklaşık 400 firma ve kurumun stant açtığı bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı 26 Kasım tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çorum ve çeşitli illerden yaklaşık 400 firma ve kurumun stant açtığı bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı 26 Kasım tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Alanı'nda düzenlenen 4. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine; AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Defterdarı Ali Sormaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları Yusuf Şahinbaş, Muzaffer Gülgün, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üretici birliklerinin, mesleki kuruluşların başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan fuarda; sırasıyla Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. yetkilisi Fevzi Atasagun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vali Yardımcısı Adem Saçan ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan birer konuşma yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş yaptığı konuşmasında; "2012 yılında atlas fuarcılık organizasyonuyla başlayan tarım fuarı her geçen yıl büyümekte katılımcı firmaların sayısı ve çeşitliliği de artmaktadır. Bu gelişme ziyadesiyle memnuniyet vericidir. Umarım ki daha nice yıllar başarıyla devam eder. Bizler elimizden geldiği kadar katkı vermeye, destek olmaya çalışacağız.

Fuarlar bir sektörün geliştiğinin en güzel göstergeleridir. Neden diyecek olursanız bundan 10 yıl önce ülkemizde tek tük tarım fuarı görülürken bu gün uluslararası fuarlara ve ihtisas fuarlarına ev sahipliği yapıyoruz, ülkemizde 40 a yakın tarım fuarı açılmakta ve bölgelerin, illerin durumuna göre yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Tabiki ziyaretçiler sadece çiftçiler ve üreticiler değil sektörün içinde olan sanayici ve tedarikçiler de bu fuarları ziyaret etmekte ve bağlantılar kurmaktadırlar.

İlimizde açılan tarım fuarında da yaklaşık 400 firma katılım sağlamıştır. Fuara katılım sağlayan firmalar içinde ilimizden sanayici, üretici olduğu gibi il dışından da tarımla iştigal eden firmalar mevcuttur ve bu potansiyelle şunu da görmek gerekir Çorum artık bir ihtisas fuarı yapmak için çaba göstermeli ve bu fuar da kanatlı veya hayvancılık fuarı olmalı. Toplam alanının yarısı tarımsal arazi olan, 100 işletmede 5 milyon yumurta tavuğu olan, modern hayvancılık tesislerinde 200 bin büyük baş bir o kadar da küçükbaş hayvan varlığına sahip olan bir il de ihtisas fuarı açılmalıdır. Çünkü ilimiz sanayi şehri olarak bilindiği gibi aynı zamanda tarım ve tarımsal sanayi şehridir.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere hoş geldiniz diyerek fuarımızın hayırlara vesile olmasını temenni eder saygılar sunarım." Dedi.

Fuarın açılışında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, son 3 yılda patates üretiminin Çorum'da önemli bir yere geldiğini belirterek birkaç yıl sonra Patates üretimi ile ünlenen iller arasına Çorum'un da gireceğini dile getirdi.

Konuşmasında; "Tarım da Çorum önemli bir yere gelmeye başladığını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Ahmet Sami Ceylan, tarıma verilen desteğin 2002 yılında 46 milyon lira iken şu anda verilen desteğin 97.5 milyon lira, prim desteğinin ise 282 bin liradan yıllık 21 milyon liraya yükseldiğini ifade etti.

Hayvancılıkta en büyük giderlerden birisinin yem olduğunu ve verilen destekle hayvan üreticilerini bir nebze de olsa rahatlattıklarını anlatan Ahmet Sami Ceylan, "Çiftçimize yıllık 18 milyon lira destek sağlıyoruz hayvancılıkta. Çorum'da sulu tarımı mutlaka belli bir seviyeye getirmemiz lazım. 2002'de sulanabilir arazinin .8'i sulanabilirken şu an R.6'sı sulanabilir hale geldi. Önümüzdeki yıllarda

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canlı Hayvan Pazarı KapatıldıÖnceki Haber

Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

Manda Yetiştiriciliği GelişiyorSonraki Haber

Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar