Şekerbank

25 yıl milletvekilliği yapan Ali Er, limon yetiştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
25 yıl milletvekilliği yapan Ali Er, limon yetiştiriyor

Değişik partilerde 25 yıl milletvekilliği yapan 66 yaşındaki Ali Er, Mersin`in Erdemli İlçesi`ndeki bahçesinde limon yetiştiriyor. 
TBMM`de 5 dönem Mersin`i temsil eden 5 çocuk babası Ali Er, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta 2 bin 500 nüfuslu Çiftepınar Mahallesi`nde yaşamını sürdürüyor. Aileden çiftçi olan Er, 1983 yılında siyasete merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın kurucusu olduğu Anavatan Partisi`nde başlayarak 1987`de milletvekili olarak TBMM`ye gitti. Anavatan Partisi`nin ardından AK Parti`de siyaset hayatına devam eden Er, 2011 yılında siyaseti bırakarak, baba toprağına döndü. Çevresinde `Kara çadırın kara oğlu` olarak tanınan Er, geçmişten gelen alışkanlığı ile çiftçiliğe devam ederek bahçesinde limon yetiştiriciliği yapıyor. Bahçede çalışanlarla birlikte elinde makasla dalından limon kesen Er, hayatından memnun olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Siyasete 1983`te rahmetli Turgut Özal ile başladım. Anavatan Partisi kurucularındanım. Daha sonra halkımız teveccüh gösterdi, 1987 yılında Mersin milletvekili olarak TBMM`ne gittik. Bir fiil arka arkaya 5 dönem Mersin Milletvekili olarak halkımızı temsil ettim. Ben vekil olmadan önce çiftçiydim. 2011 yılından sonra da eski mesleğimiz olan çiftçiliğe kaldığımız yerden devam ediyorum."
HALKIM NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLURUM
Toplam 13 dönüm olan limon bahçesinde çalışmanın kendisini de mutlu ettiğini kaydeden Er şöyle konuştu:
"Benim için hiçbir zaman mevki makam önemli değildir. Her şey geçicidir. Önemli olan halkın gönlünde kalabilmektir. Ben hayatımı halkın içinden gelen biri olarak halka adamışımdır. Bana vatandaşlarım ne görevi verdilerse, ben onu yapmaya çalıştım. Hiçbir zaman kendi cebimi düşünmedim. Her zaman halkımızın ihtiyacını düşündüm. Çok şükür sağlığım yerinde ve kendimi iyi hissediyorum. Çalışmayı çok seviyorum. 25 yıl vekillik yapacaksın ve bahçede limon keseceksin bu işleri herkes yapamaz. Arkadaşlarımızla birlikte bahçemin limon hasadını yapıyorum Allah bereket versin." 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kendir Üreticileri Geçmişi ArıyorÖnceki Haber

Kendir Üreticileri Geçmişi Arıyor

Patateste Çalışmalar BaşladıSonraki Haber

Patateste Çalışmalar Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar