Şekerbank

Yaz Aylarında Besin Zehirlenmelerine Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Aylarında Besin Zehirlenmelerine Dikkat!
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Yaz Aylarında Besin Zehirlenmelerine Dikkat!
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaz mevsiminde artan besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Besin zehirlenmelerinin hijyen kurallarına uyulmaması, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin tüketilmesi ve soğuk zincirin ihmal edilmesi nedeniyle ortaya çıktığını belirten müdürlük, açıkta satılan ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Müdürlük, yaz aylarında insanların açık alanlarda daha fazla zaman geçirmesiyle açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminin arttığını ve bu yiyeceklerin hijyenik koşullarda saklanmamasının besin zehirlenmelerine yol açtığını belirtti. Özellikle et ve süt ürünleri gibi hayvansal kaynaklı gıdaların, pirinç ve konserve gibi ürünlerin tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan müdürlük, açıkta satılan ve önceden pişirilmiş yiyeceklerin riskli olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda güvenliği ve hastalıkların önlenmesi amacıyla her yıl 7 Haziran'ı Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutluyor. BM verilerine göre, dünya genelinde her yıl 420 bin kişi, güvenli olmayan gıdalar nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu kişilerden 125 bini ise 5 yaş altındaki çocuklardan oluşuyor. Güvensiz gıdalar nedeniyle dünya genelinde her yıl yaklaşık 600 milyon vaka hastanelere başvuruyor. Bu yılki Dünya Gıda Güvenliği Günü'nün sloganı ise "Gıda Güvenliği: Beklenmedik Durumlar İçin Hazırlık Yap" olarak belirlendi.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, besin zehirlenmesi durumunda ilk olarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine yaşanan durum ile ilgili dilekçe verilmesi, Alo 174 Gıda Hattı’na başvurarak veya e-posta ve WhatsApp uygulaması üzerinden şikâyet bildiriminde bulunulmasının, sorunun kaynağına ulaşılması ve gerekli önlemlerin alınması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba’da İlk Domates Hasadına KatıldıÖnceki Haber

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim...

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Su Ürünleri DenetimiSonraki Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Su Ürünler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar