Şekerbank

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba’da İlk Domates Hasadına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba’da İlk Domates Hasadına Katıldı
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba ilçesinde Karadeniz’in en büyük sebze serasında sezonun ilk domates hasadına katıldı. Etkinliğe şube ve ilçe müdürleri ile Or-Sam Tarım yetkilileri de katıldı.

Hasat sırasında konuşan İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'un yaş sebze sektörü hakkında bilgi verdi. Sağlam, “Yaş sebze sektörü, temel ihtiyaçlarımızı karşılayan besinlerin üretilmesi ve tüketime sunulması açısından hayati bir işlevi yerine getirir. Bu sektör, tüm insanları doğrudan etkileyen önemli bir sektördür” dedi.

Samsun’un verimli ovalarına dikkat çeken Sağlam, “Kızılırmak ve Yeşilırmak Nehirlerinin bereketlendirdiği Bafra ve Çarşamba Ovalarına sahip olan Samsun, birçok tarımsal üründe Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarında üretilen ürünler, ülkenin dört bir yanına gönderiliyor ve yurt dışına ihraç ediliyor” ifadelerini kullandı.

Sağlam, Samsun’un tarımsal avantajlarına vurgu yaparak, “İlimizde geniş tarım alanları, uygun iklim ve toprak şartları, ulaşım kolaylığı ve organik üretim imkanı sayesinde sebze yetiştiriciliğinde önemli bir konuma sahibiz. Ayrıca, liman şehri olmamız ihracat açısından da büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.

Bugünkü hasadın gerçekleştirildiği sera hakkında bilgi veren Sağlam, “Bugün domates hasadını gerçekleştirdiğimiz sera, Karadeniz’in en büyük sebze serasıdır. Or-Sam Tarım’a ait olan bu sera, 75.000 metrekare kapalı alanda üretim yapmaktadır. Yaz döneminde domates, kış döneminde ise marul üretimi yapılmaktadır. Yıllık 1.100 ton domates ve 80 ton patlıcan üretilmektedir. Ürünler ağırlıklı olarak Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerine satılmaktadır” dedi.

Or-Sam Tarım’ın Kırsal Kalkınma Yatırımlarından yararlandığını belirten Sağlam, “Bu işletmede, 2014-2015 yıllarında Alternatif Enerjili Sera Kurulum Projesi uygulanmıştır. Polikarbon örtülü çelik konstrüksiyonlu, damla sulama sistemli sera yapımı ve serada güneş enerji sistemi kurulmuştur. Proje toplam tutarı 3.787.052,61 TL olup, 1.500.000 TL destekleme ödemesi yapılmıştır” dedi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, hasadın Samsun ve ülke tarımına hayırlı olmasını belirterek bol ve bereketli bir sezon diledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Üreticilerinin Dikkatine!Önceki Haber

Fındık Üreticilerinin Dikkatine!

Yaz Aylarında Besin Zehirlenmelerine Dikkat!Sonraki Haber

Yaz Aylarında Besin Zehirlenmelerine Dik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar