Şekerbank

VALİ TEKİRDAĞ’DA CEVİZ HASADINI BAŞLATTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ TEKİRDAĞ’DA CEVİZ HASADINI BAŞLATTI
VALİ TEKİRDAĞ’DA CEVİZ HASADINI BAŞLATTI

Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU ve Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, ceviz bahçelerindeki hasat çalışmalarını yerinde inceleyip, bereketli olsun temennileri ile ceviz hasadını başlattılar. Vali Süleymanpaşa ilçesi Kaşıkçı mahallesindeki 25 dekarlık ceviz bahçesinde ilk hasadı yaptıktan sonra Işıklar mahallesinde yeni tesis edilen 300 dekarlık ceviz bahçesindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU yaptığı açıklamada "Ceviz tarımı tek yıllık ürünler gibi değildir. Hemen tesis edilip ertesi yıl gelir beklenmemesi gerekir. 4-5 yıl sabırla beklenip ondan sonra kazanç sağlanabilir. Verim alındığı ilk iki yıl içerisinde tüm tesis masraflarını amorti edip, uzun yıllar gelir getiren, pazarlaması kolay bir üründür. Onun için gereken önemi vermeliyiz." Dedi.

Son yıllarda yeni tesis edilen modern ceviz bahçelerinin verim çağına geçmeye başladığını, ceviz ve diğer meyve bahçelerin birim alandaki getirisinin Buğday-Ayçiçeği tarımına göre kat kat fazla olduğunu, iyi ilgi gösterilerek ekonomik anlamda yatırımcısına güzel gelir getirmekte olduğunu belirten Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, sözlerini "Ülkemizde ceviz tüketimi yıllara göre gittikçe artmaktadır. Uzun vadeli analizler yaptığımızda ise mevcut üretimimiz tüketimi karşılamayacaktır. Şu anda ceviz kendi üreticisine iyi gelir getirmektedir. Pazarlaması ve muhafazası kolay olduğu için öneriyoruz. Bu konuda İl Müdürlüğümüzde yetiştiriclerimize yardımcı olacak donanımlı personellerimiz de mevcut. Ceviz bahçesi tesis edecek üreticilerimiz yöreye uygun çeşitler, toprak hazırlığı, dikim teknikleri gibi konularda mutlaka konu uzmanlarımıza danışsınlar." ifadeleriyle sürdürdü.

2015 yılı ceviz hasadının hayırlı olması dileği ile üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar dileriz.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PATATES KARANTİNA ETMENLERİ ÇALIŞTAYI YAPILIYORÖnceki Haber

PATATES KARANTİNA ETMENLERİ ÇALIŞTAYI YA...

Çocukların Gözüyle Çiçek ve Doğa Karelerinde Jüri Kararını VerdiSonraki Haber

Çocukların Gözüyle Çiçek ve Doğa Kareler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar